Vytlačiť
Kategória: Správy

Lučenec sa bude v novom ročníku spoliehať na legionárov zo zámoria. Ďalšou letnou posilou je 27-ročný americký krídelník Che Bob.

Absolvent univerzity Colorade State odštartoval s profesionálnou kariéru v roku 2018, kedy podpísal kontrakt s brazílskym tímom Minas. Zahral si v Juhoamerickej lige FIBA (Liga Sudamericana). Následne sa presunul do Čile, vo Varase odohral 16 stretnutí s priemerom 21,3 bodu, 5,1 doskoku, 2 asistencií a 1,8 zisku. Vyskúšal si aj pôsobenie v Mexiku (Pioneros de los Mochis) a Izraeli (Elitzur Ironi Netanya).

„Che Bob je dokonalým príkladom identity, ktorú bude mať náš tím v tejto sezóne. Talentovaný, všestranný, agresívny v defenzíve, súťaživý a mimoriadne hladný po tom, aby sa presadil vo svete európskeho basketbalu. Vybrali sme si ho, pretože má širokú škálu nástrojov, ktoré môže priniesť na obe strany basketbalového ihriska. Bude pre nás riešením problémov v mnohých ohľadoch, pretože jeho výška 198 cm a jeho schopnosť kvalitne driblovať, prihrávať a strieľať nám umožní umiestniť ho kamkoľvek na palubovke. Očakávam, že Che dokáže, že je jedinečným hráčom na vysokej úrovni pre európsku hru so schopnosťou ovplyvniť víťazstvo od prvého dňa,“ vyjadril sa na jeho adresu tréner Lučenca Daniel Sokolovsky.

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: csurams.com