Vytlačiť
Kategória: Správy

Nečakaná zmena v kádri Rytierov, zranenie vyradilo zo zostavy Jakuba Merešša. Na uvoľnené miesto však prichádza viac ako adekvátna náhrada, jeden z ťahúňov majstrovského tímu Marko Stevanovič.

Reprezentačný krídelník sa mal pôvodne zapojiť do prípravy na druhé kolo predkvalifikácie majstrovstiev sveta 2023 a vo svojom novom klube mali od 24-ročného basketbalistu veľké očakávania. Oba plány sa však nepodarilo realizovať, Merešša čaká totiž ďalšia dlhšia pauza pod deravými košmi. "Mal byť jedným z našich nosných hráčov. Žiaľ, Jakub má problémy so zraneným kolenom a pôjde na drobnú operáciu, preto sme sa napokon dohodli na ukončení kontraktu. Mňa osobne to veľmi mrzí, lebo už druhú sezónu po sebe, hoci sme ho mali podpísaného, za Spišských Rytierov hrať nebude. Taký je však športový život," vyjadril sa generálny manažér Spišiakov Michal Búza pre oficiálnu klubovú webstránku. 

Na jeho miesto prichádza dôverne známe meno, ktoré bolo dôležitou súčasťou minulosezónneho double. Dvadsaťšesťročný Stevanovič patril k ústredným postavám v kádri trénera Tea Hojča, svoje výkony počas predchádzajúceho ročníka gradoval, hlavne v play off bol takmer na nezastavenie. Vďaka tomu sa dostal aj do All Star tímu play off a zahraničného All Star tímu základnej časti Niké SBL. Dvadsaťšesťročný Srb odohral v sezóne 2020/2021 39 stretnutí, priemerne v nich mal na svojom konte 14,5 bodu, 8,3 doskoku, 1,2 asistencie, 1,2 bloku a 1 zisk. "Pre všetkých fanúšikov Spišských Rytierov je to výborná správa. Asi nielen pre mňa bol Marko spolu s Máriom Ihringom MVP celého play off. Marko síce nie je Slovák, ale Novovešťania ho veľmi dobre poznajú pre jeho vášeň pre hru a srdce, ktoré dáva do hry. Jeho príchod očakávame v najbližších dňoch," dodal Búza.

Highlighty staronovej posily Spišských Rytierov:

Foto: Daniel Faix