• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po reprezentačnej prestávke sa Slovenská basketbalová liga vracia do starých koľají a v nastávajúcu sobotu má na programe kvarteto zápasov jedenásteho kola. Súčasná situácia a pandemické opatrenia žiaľ dospeli do obávanej fázy, ktorá zamedzila vstup všetkým basketbalovým priaznivcom. To môže nelichotivo vplývať na výkony jednotlivých tímov. Handlovčania odohrajú stretnutie jedenásteho kola na domácej palubovke proti Lučencu. Z pohľadu "zeleno-čiernych" bude absencia hľadiska citeľná a to sa bude snažiť súper využiť. Baníci však ani počas pauzy nezaháľali.

Ligovú prestávku využili na posilnenie kádra

Napriek vyššie spomínaným opatreniam, robí vedenie Baníka všetko pre to, aby svojich priaznivcov pred televíznymi obrazovkami nesklamalo. Po dobre našliapnutom úvode sezóny sa manažment hornonitrianskeho klubu rozhodol posilniť podkošový priestor. Ku Ščekičovi a Čekovskému sa už v sobotu pridá austrálsky, 26-ročný basketbalista Deng Riak.

Pozreli sme sa na Dengovu basketbalovú minulosť

Svoju kariéru odštartoval v sezóne 2014/2015 univerzitnej súťaži NCAA, konkrétne v tíme Florida Elite. Rok na to, v rámci konfeeencie Amercan Atlantic Conference, obliekal dres celku East Carolina. V nej strávil sezóny 2015/2016 a 2016/2017. Jeho ďalším pôsobiskom sa stal univerzitný klub The University of Akron, kde zotrval nasledujúce tri súťažné ročníky. Po ukončení štúdia si to namieril do Európy a jeho prvým zamestnávateľom na profesionálnej úrovni sa stal iba v uplynulom ligovom ročníku druholigový litovský klub Delikatesas Joniskis. V tomto klube ale súťažný ročník nedokončil a sezónu 2020/2021 dohral v austrálskom celku Kilsyth Cobras. Aktuálnu sezónu odštartoval vo Fínsku, v tíme UU-Korihait Uusikaupunki, kde odohral jedenásť zápasov. V nich dosahoval v priemere 7 bodov a 5,9 doskoku.

Deng Riak: "Budem šťastný, ak sa mojim príchodom Handlová ešte o niečo zlepší"

"Aktuálnu sezónu som začal vo Fínsku, kde som mal otvorený kontrakt. Môj agent prišiel so zaujímavou ponukou z Handlovej. Následne som sa rozprával s trénerom Rakočevičom a jeho vyhliadky sa mi ihneď zapáčili. Chcem pomôcť Handlovej zlepšiť sa. Je tu skvelý a kvalitný tím, budem šťastný, ak sa mojim príchodom ešte o niečo zlepší. Zatiaľ sa iba zoznamujem s novým prostredím a zapracovávam sa do tímu."

Ján Spevár: "Aj v tomto prípade som optimistický"

"Po niekoľkých zasadnutiach správnej rady sme dospeli k záveru, že nás topánka tlačí najviac pod košom, kde sa opierame najmä o výkony Miša Čekovského. Ligovú prestávku sme sa preto snažili využiť na posilnenie tohto postu. Po neľahkom rozhodovaní sme do Handlovej povolali na skúšku Denga Riaka, ktorý bude mať mesiac na to, aby nás presvedčil. Z našej strany prebehlo korektné jednanie s agentom, voči ktorému sme si splnili všetky prisľúbené záväzky, súvisiace s komfortným pobytom hráča v Handlovej. Svoje povinnosti sme si teda voči Dengovi splnili a teraz je už iba na ňom, ako s ponúknutou príležitosťou naloží. Aj v tomto prípade som ale optimistický a verím, že sme mali pri jeho výbere šťastnú ruku."

Highlighty novej posily Handlovej: 

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: nklgya.lt