Vytlačiť
Kategória: Správy

Lučenec sa na konci kalendárneho roka rozhodol posilniť. Svoju profesionálnu kariéru odštartuje v drese BKM 24-ročný americký krídelník Akia Pruitt. Príchod legionára prináša aj jeden odchod, v družstve končí Maričevič.

Čerstvá akvizícia do tímu trénera Daniela Sokolovskeho má za sebou štvorročné pôsobenie na univerzite North Carolina-Pembroke. Vo svojej záverečnej sezóne dosahoval priemer 13,1 bodu, 8,3 doskoku, 2 asistencií a 1,2 bloku. S družstvom sa dvakrát stal víťazom konferencie PeachBelt, získal aj množstvo individuálnych ocenení - cena pre najužitočnejšieho hráča záverečného turnaja (2017), najlepší defenzívny hráč sezóny (2018) a hráč roka (2020). Samozrejmosťou bolo početné nominovanie do konferenčných All Star tímov.

V aktuálnom ročníku bojoval Pruitt o miesto v zámorskej NBA G-League, napokon si miestenku v tíme Raptors 905 (farma Toronta Raptors) nevybojoval. Po vzájomnej dohode sa vedenie klubu rozhodlo ukončiť spoluprácu s chorvátskym pivotom Antunom Maričevičom. Pôsobenie v Lučenci zakončil s priemerom 8,2 bodu, 4,6 doskoku a 1,3 asistencie na zápas. „Antunovi by sme chceli poďakovať za jeho prínos v prvej polovici sezóny. Priniesol snahu a pracovnú etiku, bol pozitívnou časťou kabíny a myslíme si, že tu urobil progres. Vedenie klubu a náš realizačný tím sa rozhodol, že na jeho poste potrebujeme hráča s väčšou rýchlosťou, atletickosťou a všestrannosťou. Dúfame, že ním bude Akia Pruitt. Náš tím patrí k najmladším v rámci ligy, pre Akiu to bude premiéra s európskym basketbalom. Veľa sme hľadali, získali sme na jeho charakter, pracovnú morálku, basketbalovú inteligenciu a hlavne na obranný dopad hry pozitívnu referenciu. To všetko v kombinácii s jeho všestrannosťou pri 203 cm, keďže vie driblovať, prihrávať a strieľať. Pri ohľade na náš štýl hry, si myslíme, že excelentne zapadne do nášho systému,“ vyjadril sa k hráčskej výmene tréner Lučenca Daniel Sokolovsky.

Pruitt by mohol absolvovať debut v lučeneckom drese 29. decembra doma proti Prievidzi, respektíve na začiatku roka 2022 proti Interu Bratislava.

Highlighty novej posily Lučenca:

Foto: uncpbraves.com