• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Patrioti prichádzajú o jednu z opôr tohtoročnej zostavy. DaVonté Lacy sa rozhodol využiť klauzulu vo svojej zmluve a predčasne skončiť v Leviciach. Americký rozohrávač odchádza za lukratívnou ponukou do nemeckej Jeny.

Lacy patril nielen ku kľúčovým hráčom na levickej súpiske, ale aj k najlepším legionárom Niké Slovenskej basketbalovej ligy. Za „žlto-zelených“ odohral celkovo 20 stretnutí, priemerne v nich dosahoval 16,4 bodu, 3,7 doskoku, 4,6 asistencie a 1,4 zisku. „Ďakujem za to, že ste ma prijali medzi seba a verili ste mi. Robil som všetko, čo sa dalo počas môjho pôsobenia v Leviciach. Milujem mesto Levice a jeho fanúšikov. Nikdy neviete, čo sa udeje v budúcnosti. Patrí vám všetkým veľká vďaka. Do toho Levice,“ odkázal Lacy na margo svojho konca medzi Patriotmi.

K nečakanej novinke sa vyjadril generálny manažér klubu Ladislav Garaj: „Pred dvoma dňami nám jeho agent a následne aj samotný hráč oznámil, že dostal z Nemecka zaujímavú ponuku z Jeny. Je to momentálny líder druhej najvyššej súťaže - Pro A ligy, ktorý má ambíciu postúpiť do Bundesligy. DaVontému ponúkli zmluvu na túto a nasledujúcu sezónu, čiže okrem ohodnotenia je tam aj kvalita súťaže, s ktorou sa tu nemôžeme rovnať. Keď sme ho v lete podpisovali, tak je vlastne ťažké doniesť do našej ligy kvalitného zahraničného hráča, ktorý už má niečo odohrané v európskych pohároch. V zmluve mal preto výkupnú klauzulu do konca kalendárneho roka. Nemysleli sme na to a nečakali sme, že niečo také príde, ale všetko to udialo v rámci jeho zmluvy s nami. DaVonté tu odviedol kus dobrej práce a je to chlapík, ktorý stojí nemalou mierou za aktuálnym postavením tímu v lige a Alpsko-jadranskom pohári. Patrí mu vďaka za to, čo pre náš klub odviedol. Na jednej strane, sme veľmi smutní, že odchádza od nedokončenej práce a urobil nám trochu vrásky na čele, ale na druhej strane, je to aj česť a hrdosť pre klub, že slovenská liga je sledovaná a dokážeme z nej posunúť hráčov do kvalitných tímov.“

Klub sa okamžite pustil do zaplnenia uvoľneného miesta na poste rozohrávača. „Hľadáme už náhradu na jeho post. Nebude to jednoduché nájsť typologicky podobného hráča a tiež takú kvalitu počas rozbehnutej sezóny, ale spravíme všetko pre to, aby sme v najbližších dňoch doplnili tím,“ doplnil generálny manažér Patriotov. Podmienkou dotiahnutia prestupu je úspešné absolvovanie zdravotnej prehliadky v Nemecku.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan