Vytlačiť
Kategória: Správy

V závere prestupového obdobia sa Patrioti Levice rozhodli k hráčskej výmene. Svoju anabázu v družstve končí Obie Trotter, na jeho miesto angažoval klub 27-ročného amerického rozohrávača Donteho Clarka.

Levický tím sa rozhodol pred rozhodujúcou fázou neponechať nič na náhodu. Hráčske zmeny vysvetľuje generálny manažér Ladislav Garaj: „Nebolo to jednoduché rozhodnutie, keďže Obie má možno viac skúseností z ťažkých zápasov, ako celý náš tím dokopy. Videli sme ale, že do nášho herného systému jednoducho nezapadol a tie herné činnosti, ktoré sme od neho požadovali, nedokázal naplniť. Snažili sme sa mu to vysvetliť, prečo sme toto rozhodnutie museli spraviť a veríme, že v novom pôsobisku sa mu bude dariť. Držíme mu palce. Od Donteho Clarka si sľubujeme, že do našej hry prinesie energiu a dravosť. Bol to prestup ušitý doslova v hodine dvanástej, tešíme sa, že sme všetko stihli. Donte by mal priletieť do Levíc pred víkendom.“

Najnovšia akvizícia „žlto-zelených“ prichádza z rozbehnutej sezóny. Clark začínal aktuálny ročník v ukrajinskom Ternopile, kde hral aj s reprezentantom Slovenska Marekom Doležajom. Od novembra bol až doteraz hráčom izraelského Hapoelu Migdal. V druholigovom družstve odohral 15 stretnutí, priemerne dosahoval 16,3 bodu, 6,3 doskoku, 4,5 asistencie a 1,9 zisku. „Rozhodli sme sa pre zmenu v kádri aj napriek tomu, že je už tesne pred ukončením prestupového obdobia. O Dontem sa nám podarilo zohnať viacero referencií, na základe ktorých veríme, že nám donesie do hry na oboch stranách palubovky pozitívne veci,“ vyjadril sa tréner Michal Madzin.

V minulosti hral tiež v Turecku a Maďarsku, v drvivej väčšine prípadov bol nielen najlepším strelcom družstva, ale patril aj k lídrom súťaže v tejto štatistike.

Misia Obieho Trottera sa naopak medzi Patriotmi končí po 7 zápasoch. V nich mával v priemere 5,6 bodu, 2,6 doskoku a 2,9 asistencie. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať za jeho služby a v ďalšej kariére mu prajeme veľa úspechov.

Highlighty novej posily Levíc:

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Facebook