• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Maroš Helmecy prišiel na lavičku BC Prievidza ešte v roku 2017. Z pozície asistenta trénera sa stal vicemajstrom Slovenska v sezóne 2018/19 a v roku 2020 oslavoval zisk premiérového víťazstva v Slovenskom pohári, už po boku Krunoslava Krajnoviča.

V náročnej covidovej sezóne prevzal úlohu hlavného trénera a doviedol mužstvo do play-off. V minulej sezóne sa opäť obnovila jeho spolupráca s koučom Krajnovičom.

Helmecy výraznou mierou prispieva k progresu mladých hráčov a aj naďalej bude súčasťou nášho tímu. Maroš Helmecy predĺžil kontrakt s klubom BC Prievidza a vo funkcii asistenta trénera zotrvá do roku 2025.

"Som veľmi rád, že sme sa s vedením dohodli na ďalšej spolupráci. Pre mňa to bol už piaty rok v Prievidzi, kde som si tri a pol roka prežil ako asistent trénera v práci, ktorá ma neskutočne baví a napĺňa. Tiež rok a pol ako hlavný tréner. V oboch pozíciách sme zažili lepšie i horšie situácie, ale myslím si, že vždy sme sa snažili bojovať a vyťažiť z toho maximum. Verím, že to takto bude pokračovať ďalej," hovorí Helmecy.

Člen vedenia klubu Roman Kováčik priblížil predĺženie spolupráce, ktorá je veľmi dôležitá pre ďalšiu výchovu mladých talentov v Prievidzi. "Tešíme sa, že sme sa s Marošom Helmecym dohodli na dlhodobom pokračovaní spolupráce. Síce ešte má platnú zmluvu aj na najbližšiu sezónu, ale predĺžili sme ju o ďalšie 2 roky. Aj to je znamením, že prácu a rozvoj mladých hráčov v klube BC Prievidza myslíme vážne. Tréner Helmecy patri k najlepším mládežníckym trénerom, ktorých na Slovensku máme. Okrem práce asistenta trénera u nás pôsobí aj v mládežníckej akadémii, vďaka čomu je jednoduchšie zapájanie talentovaných hráčov MBA do kádra hlavného tímu BC," uviedol Kováčik.

Helmecy bol pri úspechoch tímu v posledných rokoch, zároveň však stál pri mužstve aj pri neľahkých sezónach ovplyvnených koronavírusom. Teraz sa teší na ďalšiu prácu s mužstvom.

"Pandémia nám to sťažila, ale verím, že to bude stále lepšie a lepšie. Všetci sa snažíme odovzdávať v našej práci maximum a ťahať za jeden povraz, aby sme dokázali vrátiť klub tam, kde by sme ho všetci chceli vidieť. Nie je to jednoduché, ale som presvedčený, že sa nám to časom podarí. Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou basketbalovej rodiny v rámci BC Prievidza. Budeme sa zlepšovať a čas ukáže, že je to správna cesta. Ak pôjdeme správnym smerom, vráti sa nám to," dodal.

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Marcus Poliak