Vytlačiť
Kategória: Správy

Jedna z kľúčových opôr sezóny 2021/2022 zostáva aj naďalej hráčom BC Komárno. Srbský krídelník Luka Gašič sa dohodol s „diablami“ na novej zmluve.

Pre 23-ročného basketbalistu bol predchádzajúci ročník prvým mimo rodného Srbska, na Niké SBL sa rýchlo etabloval a takmer okamžite sa zaradil medzi oporné piliere v zostave trénera Zlatka Jovanoviča. Celosezónna snaha napokon vyústila v zisk bronzovej medaily. Gašič k tomuto umiestneniu výrazným spôsobom pomohol, v 35 stretnutiach dosahoval priemerne 15,3 bodu, 6,7 doskoku, 1,9 asistencie a 1,3 zisku. Srbský krídelník patril nielen k najlepším hráčom tímu, ale aj k najlepším legionárom celej súťaže.

„Pri rozhodovaní som veľmi nepremýšľal, tréner ma požiadal, aby som zostal a ja si myslím, že v mojej kariére ide o veľmi dobré rozhodnutie, aby som mohol pokračovať v práci. Cítim, že v Komárne sa môžem ešte významne zlepšiť. Čaká nás náročná sezóna, ale ciele zostávajú rovnaké – v každom zápase odovzdať zo seba maximum. Samozrejme, ambície budú vyššie ako pred rokom a každý prirodzene očakáva viac. My sa pokúsime vo všetkých súťažiach, v ktorých nastúpime, dostať do finále,“ vyhlásil Gašič.

Súpiska „diablov“ začína dostávať čoraz reálnejšie kontúry. S trénerom Zlatkom Jovanovičom pokračuje okrem Gašiča aj Michal Dolník. Posily sú zatiaľ dve, konkrétne Roman Skvašik a Samuel Volárik.

Zdroj: Facebook BC Komárno

Foto: Lukáš Droppan