• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Za dverami handlovskej športovej haly naďalej pracujú na skladaní kádra. V uplynulých dňoch vyšli na oficiálnej webstránke handlovského Baníka správy o zazmluvnení prvých troch hráčov pre sezónu 2022/2023. K triu Slovákov dnes pribudlo aj prvé zahraničné meno. Výsledkom niekoľkodňových rokovaní je prvá zahraničná posila na handlovskej súpiske. Stal sa ňou skúsený, 29-ročný Slovinec Milorad Sedlarevič.

Na Slovensko prichádza z Írska

Slovinský krídelník prichádza na hornú Nitru z írskej Superligy. V nej obliekal dres tímu Tradehouse Central Ballincollig, s ktorým sa mu podarilo zvíťaziť základnú časť súťaže, v rámci južnej divízie. V tomto tíme patril k lídrom. Pravidelne nastupoval v základnej zostave, na palubovke trávil v priemere 31,5 minúty, zaznamenával 15,9 bodu a doskakoval 6 lôpt na jeden zápas. Ak si to premeníme na perecentuálnu úspešnosť, čísla 61,8% za 2 body a 34,4% za tri body sú naozaj veľmi solídne.

Odskočil si za veľkú mláku

Okrem Írska ale okúsil aj niekoľko ďalšíchch súťaží. Svoju kariéru odštartoval v sezóne 2010/2011 a jeho prvým zamestnávateľom bol celok Union Olimpija Ľubľana, ktorý vystupoval v druhej divízii slovinskej ligy. Neskôr si to namieril do Luxemburska a následne odletel za veľkú mláku. Tam študoval a hral na University of Prince Edward Island, ktorá je účastníkom kanadskej univerzitnej ligy. Štúdium ukončil v sezóne 2018/2019 a nasledoval návrat do Európy, kde sa upísal bosnianskemu tímu Promo Donji Vakuf. Vyskúšal si i nemeckú Germany-Regionalligu, v ktorej hrával za TuS ADEMAX Red Devils Bramsche. Handlová bude jeho ďalším pôsobiskom a na najvyššiu slovenskú súťaž sa teší. "O slovenskej lige som nielenže počul, ale periférne som ju aj registroval. Dokonca osobne poznám hneď niekoľkých hráčov, ktorí v nej účinkujú. Veľmi sa teším, že si práve proti nim budem môcť zmerať sily. Očakávam, že súťaž bude silná a prešpikovaná množstvom kvalitných hráčov," skonštatoval nováčik v handlovskom drese.

Komunikácia s manžmentom Handlovej prišla na trojkovom basketbale

Rodák zo slovinkého mesta Vesenici a bývalý mládežnícky reprezentant Slovinska, sa okrem veľkého basketbalu pravidelne predstavuje i na európskych turnajoch v 3×3 basketbale. A práve trojkový basketbal ho s Handlovou spojil. "Komunikácia medzi mnou a Handlovou začala po jednom z turnajov v trojkovom basketbale, ktorý som odohral na Slovensku. Tam som spozoroval Ondra Haviara, videl som ako na sebe pracuje a ako vedie svoj tím. Po rozhovore s ním a mojim agentom sa nám podarilo dohodnúť na spolupráci," dodal 201 cm vysoký krídelník.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Facebook