Vytlačiť
Kategória: Správy

Basketbalový klub MBK Baník Handlová ohlásil meno ďalšej posily na sezónu 2022/2023. Stal sa ňou ľavoruký americký rozohrávač Deleon Brown. Rodák z mesta Danbury, v štáte Connecticut, prichádza na Slovensko po prvý raz v kariére a v rámci Európy zažije svoj absolútny debut. Jeho doterajšími pôsobiskami boli dva univerzitné celky prestížnej súťaže NCAA.

Obliekal dres slávnej univerzity

Americký rozohrávač tri roky obliekal dres tímu University of Colorado a ďalšie dve sezóny odohral v celku Grand Valley State University, ktorá spadá do druhej divízie. Jeho prestup nebol ovplyvnený výkonmi na palubovke, ale voľbou školy, ktorú sa rozhodol po troch rokoch zmeniť. V Colorade, ktoré je v rámci zámorskej NCAA jedným z najtradičnejších celkov, bol trénermi označovaný za obrovský talent, ktorý má veľkú budúcnosť. Svedčí o tom aj vyjadrenie trénera Kima Englisha, ktorý pôsobil ešte ako hráč v zámorskej NBA. "Podľa môjho názoru je Deleon stvorený pre akýkoľvek kvalitný tím na svete. Je tvrdým hráčom, dobrým spoluhráčom, disponuje neuveriteľnou rýchlosťou a agresívnou obranou. V neposlednom rade je dobrý strelec a vynikajúci vyvážač lopty. Hrával som najprestížnejšiu súťaž na svete za tím Detroit Pistons, no obehal som aj kluby v Eurolige, v nemeckej Pro A a v najvyššej talianskej súťaži. Na základe svojich skúseností a bez akýchkoľvek pochybností môžem vyhlásiť, že Deleon môže hrať v každom tíme, v ktorom som pôsobil a v súťažiach, ktoré som vymenoval," vyhlásil bývalý hráč Detroitu Pistons a súčasný tréner George Mason University v NCAA Kim English.

Deleon Brown v drese Colorada Európsky debut si chce užiť

Americký playmaker prichádza na Slovensko s veľkými očakávaniami, veď prechod z amerického basketbalu na európsky nebýva jednoduchou záležitosťou. Ambiciózny, 193 cm vysoký basketbalista má vo svojej budúcnosti jasno a európsky debut si chce užiť. "Teším sa na svoju premiéru v Európe. Verím, že schopnosti, ktoré prinesiem ako v ofenzíve, tak v defenzíve, mi umožnia pomôcť svojmu novému tímu. O európskom basketbale som veľa počul od bývalých spoluhráčov a bývalých trénerov. Som nadšený, že mám možnosť byť po prvý raz jeho súčasťou," skonštatoval 24-ročný handlovský rozohrávač. 

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: gvsulakers.com