• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po nelichotivom začiatku predsezónneho obdobia v útrobách handlovskej športovej haly, kedy sme verejnosť informovali o predčasnom rozviazaní spolupráce s trénerom Miloševičom, prinášame meno nového kouča, ktorý "baníkov" povedie v nastávajúcej sezóne. Aby sme ale boli presní, nejde o žiadneho novica, ale skúseného lodivoda, ktorý je fanúšikom na hornej Nitre dobre známy. A to nie iba tým handlovským, ale i prievidzským.

Bez pochýb ste už v celoplošných médiách zachytili informáciu, že sme sa v rekordne rýchlom čase rozlúčili s Nenadom Miloševičom, ktorý mal zasadnúť na trénerskú stoličku Baníka, v sezóne 2022/2023. "Len nedávno sme verejnosť informovali o uzatvorení kontraktu s Nenadom Miloševičom, ktorý mal v nastávajúcej sezóne držať handlovské kormidlo. Po zverejnení tejto informácie ani jedna zo zmluvných strán nepochybovala o ďalšej spolupráci a manažment nášho klubu považoval trénerskú otázku za definitívne vyriešenú. Žiaľ, nie všetko v živote plynie podľa predstáv a po opätovnej komunikácii vedenia Baníka s Nenadom Miloševičom sa museli naše cesty rozísť skôr, ako sa vôbec spojili. Nepovažujem za korektné uvádzať podrobnosti rokovania, ktoré zapríčinili túto situáciu, no môžem povedať, že ani jedna zo zmluvných strán s nastavením podmienok spolupráce nesúhlasila. Napriek tomu si Neša v Handlovej vážime, veď ide o bývalého hráča, ktorý sem priniesol historicky prvú medailu a v drese Baníka odviedol kus dobrej práce. Spoluprácu s ním do budúcnosti nevylučujeme a prajeme mu veľa úspechov v jeho sľubnej a rozvíjajúcej sa trénerskej kariére," upresnil člen správnej rady klubu Pavel Procner.

Návrat na Slovensko po dvoch rokoch

Po dvoch rokoch sa na Slovensko vracia chorvátsky lodivod Tihomir Bujan. Skúsený rodák zo Záhrebu je profesionálnym koučom od roku 1990 a počas svojej kariéry pôsobil prevažne v Chorvátsku a Bosne a Hercegovine. V roku 2005 bol ocenený titulom chorvátsky tréner roka. Svoju premiéru pod slovenskými deravými košmi zaznamenal v sezóne 2018/2019, konkrétne koncom decembra kalendárneho roka 2018, kedy naskočil do rozbehnutej sezóny a kedy ho angažoval práve najväčší ligový rival Handlovčanov, basketbalový klub BC Prievidza.

Na Slovensku sa zapísal veľkými písmenami

Na lavičke "bôbarov" v tom čase vystriedal odvolaného Američana Michaela Claxtona. Tihomir Bujan prišiel do Prievidze vo veľmi nelichotivom období, kedy sa tímu nedarilo a práve on mal rozbehnúť zabrzdený "prievidzský vlak". To sa mu napokon aj podarilo a s Prievidzou postúpil do finále. Jeho tím síce nestačil na bratislavský Inter, no napriek tomu išlo o veľký úspech hornonitrianskeho klubu.

Handlová nie je neznámou

Druhým Bujanovým zamestnávateľom sa stal v sezóne 2019/2020 basketbalový klub MBK Handlová. Podobne ako do Prievidze, aj do susednej Handlovej prišiel zachraňovať zle rozbehnutú sezónu. Začiatkom februára 2020 vymenil na stoličke trénera Branka Maksimoviča. Jeho plány však zmarila pandémia koronavírusu, ktorá vystavila najvyššej basketbalovej súťaži stopku.

Návrat do veľkého basketbalu

Po návrate do Chorvátska sa skúsený tréner už na Slovensko nevrátil a prijal lukratívnu ponuku v rodnom Záhrebe ako šéftréner mládeže. Po viac ako dvojročnom oddychu od veľkého basketbalu sa vracia tam, kde skončil, teda do tímu MBK Baník Handlová. “Po tom, ako ma vedenie handlovského Baníka kontaktovalo som dlho nepremýšľal. V klube som krátku dobu pôsobil, našu spoluprácu však prerušila pandémia koronavírusu. V spomínanom období ale boli ku mne ľudia v klube korektní a ja som sa tešil na spoluprácu s nimi. V Handlovej sme začali budovať krásny príbeh, ktorý bol neželane prerušený. Verím, že sa k nemu vrátime a budeme pokračovať v tom, čo sme pred časom začali. V Handlovej sa zložilo nové a mladé mužstvo, ktoré ešte aj v týchto okamihoch budujeme. Verím, že na nás čaká dobrá sezóna a moji zverenci budú zo dňa na deň výkonnostne rásť,” vyhlásil po svojom príchode do Handlovej Tihomir Bujan. 

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: archív MBK Baník Handlová