Vytlačiť
Kategória: Správy

Hoci sme pôvodne informovali, že osemnásťročný rozohrávač Martin Koller mieri do zámoria, kde si hodlá na vlastnej koži vyskúšať stredoškolský basketbal, napokon je, zdá sa, všetko inak. Martin, ktorý zažiaril v druhej polovici uplynulého ročníka po zranení portorického reprezentanta Ivana Gandia-Rosu, by mal obliekať žlto-čierny dres Interu Bratislava aj v nadchádzajúcom ročníku 2022/23.

Syn Viliama Kollera, európskej rozhodcovskej legendy, patrí medzi odchovancov mimoriadne úspešnej mládežníckej pyramídy, ktorú klub z Pasienkov systematicky buduje od svojho „reštartu“ v roku 2012. Do najvyššej seniorskej súťaže premiérovo nahliadol už ako 16-ročný počas sezóny 2020/21. Až v tej minulej začal naplno ukazovať svoj potenciál, keď doslova zo dňa na deň musel na seba prevziať rolu prvého rozohrávača, tvorcu hry. Zhostil sa jej vynikajúco a popri spoluhráčovi Timotejovi Malovcovi, ktorý medzičasom zamieril z Interu do belehradského klubu Mega a pred letom stihol triumfovať v juniorskej obdobe Euroligy, patril medzi najsľubnejších tínedžerov naprieč Niké SBL.

Teraz bude môcť Martin, ktorý je reprezentantom Slovenska v mládežníckych a juniorských kategóriách, ďalej zdokonaľovať svoj hráčsky kumšt nielen medzi rovesníkmi, ale aj medzi mužmi. V Interi sa pod vedením kouča Danila Rakočeviča bude môcť učiť aj od klubovej ikony Gorana Bulatoviča. Ako sme naznačili, Martin Koller sa už stihol etablovať v Niké SBL, ale o miesto v mužskom tíme budú počas letnej prípravy bojovať aj ďalší talentovaní mladíci z liahne Interu.

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák