Vytlačiť
Kategória: Správy

Predsezónna príprava klope na dvere a my pokračujeme v predstavovaní hráčov, ktorí v nastávajúcej sezóne oblečú zeleno-čierny dres. Dnes Vám prinášame meno ďalšej zahraničnej posily, ktorá vystuží handlovskú súpisku. Na hornú Nitru mieri čiernohorský center Danilo Aranitovič, ktorý by mal pomôcť „baníkom“ najmä pod košom.

Skúsenosti zbieral na Balkáne

Napriek nízkemu veku má čiernohorský krídelník bohaté skúsenosti a v 23. rokoch sa Handlová stane jeho deviatym pôsobiskom na mužskej ligovej úrovni. Svoju profesionálnu kariéru odštartoval v najvyššej srbskej Erste lige, konkrétne v sezóne 2016/2017 a to v klube KK Ulcinjska Rivijera Ulčinj. Ďalšou zastávkou 203 cm vysokého basketbalistu bol chorvátsky celok KK Istrauni Pula, odkiaľ sa po sezóne vrátil domov, do druhej najvyššej čiernohorskej súťaže. V nej obliekal dres tímu KK Mogren Basket Budva. Druhá najvyššia liga ale bola iba jeho krátkou zastávkou a ešte v tej istej sezóne sa sťahoval do Bosny a Hercegoviny. Aj tam síce vystupoval v nižšej súťaži, a v drese celku KK Igman Ilidza zbieral ďalšie skúsenosti. V ligovom ročníku 2019/2020 ho zazmluvnil ďalší bosniansky, no tentoraz už extraligový tím KK Vogošča Sarajevo. Rok na to vystupoval opäť v domácej, čiernohorskej najvyššej lige, v klube KK ABS Primorje 1945 Herceg Novi.

Kariérny životopis dosiaľ písal iba v krajinách bývalej Juhoslávie

Uplynulú sezónu začal v srbskom tíme KK Jedinstvo Bijelo Polje, kde ligový ročník nedokončil. Poslednou zastávkou mladého basketbalistu bol celok KK Metalač Farmakom Valjevo, taktiež v srbskej KLS. Tam odohral 28 zápasov, v ktorých si vytvoril streleckú štatistiku 5,7 bodu na jedno stretnutie. Basketbalovým pôsobiskom handlovského debutanta bol výlučne Balkán a Slovensko bude jeho prvou krajinou mimo neho. V handlovskom drese by mal zastávať pozíciu podkošového hráča, alternujúceho na krídle. O slovenskej SBL podľa vlastných slov veľa počul, považuje ju za kvalitnú a na hornú Nitru prichádza s veľkými očakávaniami.

"Slovenskú ligu som sledoval iba na internete, no nie je pre mňa neznámou súťažou. Som veľmi rád, že po prvý raz vycestujem za basketbalom aj mimo územia bývalej Juhoslávie a privoniam si k slovenskému basketbalu. Je to pre mňa výzva a čaká ma nová skúsenosť. Od priateľov a bývalých spoluhráčov som dostával informácie, že najvyššia slovenská súťaž je z roka na rok kvalitnejšia. Handlovú mi opísali ako veľmi ambiciózny a dobre organizovaný klub. Ponuku som teda odmietnuť nemohol. Teraz mi zostáva sa už iba pomodliť k Bohu a dobrými výkonmi poďakovať za túto príležitosť," vyhlásil čiernohorský basketbalista.

Highlighty novej posily Handlovej:

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Instagram