• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hľadanie podkošového hráča sa skončilo, k Patriotom Levice sa vracia miláčik fanúšikov Deshawn Freeman.

28-ročný Američan pôvodne prišiel k „žlto-zeleným“ počas predchádzajúceho ročníka na krátkodobý kontrakt, ale svojimi výkonmi a energiou na palubovke si vyslúžil od klubu predĺženie zmluvy do konca sezóny. Freeman bol povestným 6. hráčom, ako prvá voľba z lavičky sa ukázal ako dôležitá súčasť majstrovského družstva.

Napokon sa mu podarilo dosiahnuť prvé úspechy v jeho profesionálnej kariére, triumf v Alpsko-jadranskom pohári a v Niké SBL vystúpiť na najvyšší stupienok. Freeman odohral za Levice celkovo 48 stretnutí, priemerne v nich mal na svojom konte 11,5 bodu, 7,3 doskoku, 1,3 asistencie, 1,3 zisku a 1 blok. Výkonmi v play off si navyše vyslúžil zaradenie do All Star tímu. „Rozhodol som sa pokračovať v Leviciach z viacerých dôvodov. Cítil som sa tu vítaný. Zažil som skvelé zážitky s hráčmi, realizačnými tímom, fanúšikmi a ľuďmi, ktorí sa hýbu v basketbale. Chcem sa s Patriotmi opäť stať víťazom Niké SBL a hrať na najvyššej možnej úrovni. Tiež sa chcem zlepšovať,“ zhodnotil Freeman dôvody pokračovania s Levicami. 

Podkošová opora Patriotov podpísala kontrakt do polovice decembra s možnosťou predĺženia. „Za posledný mesiac sme presondovali niekoľko desiatok hráčov na pozíciu pod košom. Vždy sme ich porovnávali s Deshawnom a vždy sme dospeli k tomu, že pomer kvality a ceny nedosahoval požadovanú úroveň, respektíve nás hráč naťahoval a na poslednú chvíľu z prestupu padlo. K Deshawnovi sme hľadali cestu a napokon som veľmi rád, že sa s ním podarilo dohodnúť na pokračovaní spolupráce. Bude to o to ľahšie, pretože pozná prostredie, časť tímu a trénerov, čím rýchlejšie zapadne do kolektívu, pretože času nie je veľa. Družstvo je týmto pádom vyskladané a môže sa pripravovať na úvod sezóny,“ vyjadril sa generálny manažér Ladislav Garaj. Doplnil ho tréner Michal Madzin: "Podpísali sme hráča, ktorého poznáme a vieme, čo môžeme očakávať a v čom nám môže pomôcť. Potrebujeme, aby sa k nám Deshawn čo najskôr pridal, aby sme mohli plnohodnotne trénovať."

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan