• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Voľné miesto hlavného trénera v Handlovej je už obsadené, na lavičku "baníkov" zasadol Chorvát Toni Radič. Okrem toho urobilo vedenie klubu rez do hráčskeho kádra, v tíme skončil Slovinec Milorad Sedlarevič. 

Uplynulé dni priniesli v handlovskom klube prvé zásadné zmeny. Handlovú opustil tréner Bujan, ktorý požiadal o uvoľnenie z pracovného pomeru. Dôvodom bola lukratívnejšia ponuka z českého tímu BK Redstone Olomoucko. Napriek tomu, že chorvátsky lodivod bol viazaný zmluvou s handlovským Baníkom na obdobie jednej sezóny, vedenie klubu sa rozhodlo vyhovieť mu a zachovať si tak s ním korektné vzťahy. „Tréner Bujan nás oslovil s prosbou, či by sme ho neuvoľnili zo svojich služieb, nakoľko dostal v Čechách finančne lukratívnejšiu ponuku. Vo vedení klubu sme sa jednomyseľne zhodli, že v rámci zachovania korektných vzťahov mu v odchode brániť nebudeme a to aj napriek tomu, že s Handlovou podpísal ročný kontrakt,“ vysvetlil Pavel Procner z MBK Handlová. Zmena nastala i na samotnej súpiske tímu. Manažment klubu sa rozhodol uvoľniť zo svojich služieb slovinského krídelníka Milorada Sedlareviča. Dôvodom boli dlhodobo pretrvávajúce neuspokojivé výkony. „Miloradovi prostredie v Handlovej nesadlo. Jeho výkony neboli podľa našich predstáv a tak sme sa žiaľ museli rozlúčiť. Na jeho ďalšom osude nám ale záleží a nechceli sme, aby zostal bez práce. Predtým, ako sme sa rozhodli s ním ukončiť spoluprácu, snažili sme sa mu nájsť nové pôsobisko. To sa nám napokon podarilo a je už iba na ňom, či túto ponuku využije. V mene celého klubu mu ďakujem za odvedenú prácu a prajem veľa úspechov v ďalšej kariére,” doplnil Procner.

Vedenie klubu zasadlo, aby v čo najkratšom čase vyriešilo obsadenie uvoľnených postov

V posledný októbrový pondelok zasadla Správna rada hornonitrianskeho celku, aby rozhodla o ďalšom osude „zeleno-čiernych“. Na mimoriadnom stretnutí sa rokovalo o náhrade na čerstvo uvoľnených postoch. „Na zasadnutí vedenia klubu sme hľadali alternatívy, ako čo najrýchlejšie zaplátať diery na súpiske a trénerskej stoličke. Teší ma, že sme tento problém v rekordne krátkom čase vyriešili. Na pozíciu trénera sme obsadili 55-ročného Chorváta Toniho Radiča, ktorý naposledy pôsobil v prvoligovom chorvátskom tíme KK Hermes Analitica Záhreb. O konkrétnych menách v súvislosti s náhradou za Milorada Sedlareviča zatiaľ hovoriť nebudem, no v krátkom čase by malo dôjsť k zazmluvneniu hráča na tomto poste,” skonštatoval Procner.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: badische-zeitung.de