Vytlačiť
Kategória: Správy

Súpiska trénera Zlatka Jovanoviča sa rozšírila o nové meno. Za Komárno si zahrá 24-ročný americký rozohrávač Shane Gatling.

Posila „diablov“ má za sebou už jednu profesionálnu kariéru, Gatling absolvoval univerzitnú časť v Colorade, s ktorou sa dostal do semifinále konferencie a top osmičku záverečného turnaja NIT. Predchádzajúci ročník začínal na Balkáne, najskôr v bosniackom KK Promo Donji Vakuf a rok dohral v macedónskom Gostivare. V tamojšej najvyššej súťaži atakoval v priemere 10 bodov, 3 doskoky a 2 asistencie v zápasoch. V Bosne a Hercegovine mal v podstate dvojnásobné čísla (19,3 bodu, 3,6 doskoku a 4,2 asistencie).

„Myslím si, že Gatling je hráč, ktorý nám chýbal. Je možné vidieť, že mnoho tímov robí zmeny, pretože hrať systémom streda-sobota je náročné. Rozhodne potrebujeme širšiu rotáciu, niektorí hráči hrajú so sebazaprením a zraneniami. Shane je typickým combo rozohrávačom, ktorý nám môže pomôcť. Z rozhovorov s ním to vnímam tak, že naplno motivovaný. Verím, že nám v našej hre bude veľmi nápomocný. Prajem mu veľa šťastia, aby bol zdravý a čo najrýchlejšie sa dostal do systému,“ vyjadril sa na jeho adresu kouč „diablov“ Zlatko Jovanovič.

Highlighty novej posily Komárna:

Zdroj: Facebook BC Komárno

Foto: denverpost.com