• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

V mužstve BC Prievidza prichádza zmena na rozohrávke. Klub ukončil spoluprácu s Djukanom Djukanovičom a na jeho miesto prichádza Američan Jamari Wheeler.

Rozhodnutie a zmenu na poste rozohrávača priblížil hlavný tréner tímu Krunoslav Krajnovič. "V prvom rade musím ohľadom Djukana povedať, že je to veľký profesionál. Ja ako tréner a ani nikto iný v klube s ním nemal akýkoľvek problém, ku všetkým svojim povinnostiam pristupoval maximálne profesionálne, ale herne to nebolo úplne to, čo som očakával a čo družstvo momentálne potrebovalo. Možno len Djukan potreboval viac času, aby sa prispôsobil na ligu, spoluhráčov a systém, ktorý žiadame, no bohužiaľ nemôžeme čakať a vo väčšine zápasov som od neho nedostal, čo som chcel a čo sme potrebovali. Dohodli sme sa na ukončení spolupráce, no aj touto cestou prajem Djukanovi to najlepšie najmä v osobnom živote a aj v tom športovom. Všetko to som mu povedal aj medzi štyrmi očami a rozišli sme sa korektne," vysvetlil Krajnovič.

Klub BC Prievidza ďakuje Djukanovi Djukanovičovi za prístup k povinnostiam a odvedené služby pre tím. Želáme mu veľa šťastia do ďalšej časti kariéry.

Do Prievidze pricestoval americký rozohrávač Jamari Wheeler. Jamari o pár dní oslávi 25. narodeniny, má 184 cm a predošlé sezóny strávil na univerzitách v USA, kde hrával prestížnu súťaž NCAA. Štyri roky strávil na univerzite v Penn State, predošlú sezónu odohral v Ohiu a pripísal si v priemere 7.1 bodu, 3.1 doskoku, 2.9 asistencie a 1.3 zisku. Zaujímavosťou je, že za ostatné roky nevynechal ani jeden naplánovaný zápas. Viac prezradil Krunoslav Krajnovič.

"Viac než týždeň nám trvalo, kým sme vôbec našli adepta na ten post rozohrávača, lebo čo sa toho týka, trh je veľmi slabý. Nie sme jediní, ktorí sme mali problémy nájsť rozohrávača, ktorý by tu v nejakej kontinuite dokázal podávať slušné výkony. Po príchode Jamariho uvidíme, ako sa po piatich rokoch v univerzitnej súťaži po prvýkrát prispôsobí na kontakt s profesionálnym európskym basketbalom, hoci samozrejme očakávame, že to bude čo najrýchlejšie. Práve on bol najbližšie k tomu, čo si ja predstavujem, takže verím, že sa čo najskôr zohrá s družstvom a pomôže nám aj so zlepšením herného prejavu, aj celkovo výsledkov. Má za sebou dokopy päť rokov na dvoch univerzitách, hral v silných konferenciách v americkej NCAA, kde pôsobil v Penn State štyri roky a potom rok v Ohiu. Za tých päť rokov odohral absolútne všetky zápasy, nevynechal ani jeden, a to s korektnou štatistikou, keďže hral na univerzitách, kde sa všetko točí okolo kolektívneho basketbalu a nehrá sa na individuálne výkony. Myslím, že s počtom zápasov a veľkou porciou minút, akú mal v NCAA, má veľké skúsenosti a verím, že prispôsobenie na európsky basketbal bude čo najhladšie," uviedol Krajnovič.

Highlighty novej posily Prievidze:

Zdroj: bcprievidza.sk

Foto: eu.dispatch.com