• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Miesto po Deshawnovi Freemanovi sa vedeniu Levíc konečne podarilo zaplniť. Dres Patriotov si oblečie 31-ročný Američan James Padgett.

Nová posila „žlto-zelených“ je už skúseným profesionálom, po európskych palubovkách behá od roku 2013. V kariére si vyskúšal aj ligu v Japonsku, Austrálii, ale aj napríklad tiež v Izraeli. Veľkú väčšinu uplynulých rokov strávil vo Švajčiarsku, kde sa vypracoval na jednu z hviezd súťaže, čo dokumentujú individuálne ocenenia, triumf v superpohári a ligovom pohári.

Padgett však má skúsenosti aj z Európskeho pohára FIBA, túto súťaž, ktorej súčasťou sú aj Levičania, hral s bulharským Rilski a švajčiarskym Fribourgom. Práve z tohto klubu Američan do Levíc prichádza, na medzinárodnej scéne mal priemer 13,5 bodu a 5 doskokov na zápas. V lige boli jeho čísla totožné, čo potvrdzuje jeho hernú stabilitu na palubovke. „Prichádza k nám hráč, ktorý má skúsenosti a v Európe už niečo odohral. Očakávame, že svojimi schopnosťami, ale aj ľudsky rýchlo zapadne do tímu a že sa stane posilou hneď od prvých zápasov, v ktorých ho budeme vedieť využiť,“ vyjadril sa tréner Michal Madzin.

Dlhé hľadanie posily vysvetlil generálny manažér Ladislav Garaj: „Za mojej éry v mužskom basketbale som sa ešte nestretol s tak náročnou situáciou na trhu s hráčmi, ako teraz. Tri týždne sme intenzívne hľadali, riešili a snažili sa dotiahnuť hráča pod kôš, bolo to ale extrémne náročné, keďže podobných typov hráčov, ako bol Freeman, je voľných extrémne málo a navyše, okrem nás hľadali takýto typ hráča aj ďalšie kluby v Európe. Mali sme trochu aj smolu, pri niektorých hráčoch sme stratili čas a po niekoľkých dňoch našu ponuku odmietli. Už je to ale za nami a veríme, že James bude svojimi skúsenosťami a kvalitou prínosom pre náš tím. Spravíme všetko preto, aby sa s družstvom rozohral už v sobotu v Komárne a na stredajší duel proti Budiveľniku bol lepšie pripravený.“

Debut by mal Padgett absolvovať vo víkendovom ligovom zápase na palubovke Komárna.

Highlighty novej posily Levíc:

 

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: fiba.basketball