Vytlačiť
Kategória: Správy

Na handlovskej lavičke došlo k ďalšej zmene. S tímom sa definitívne rozlúčil 55-ročný lodivod Toni Radič. Dôvodom ukončenia kontraktu s Baníkom sú pretrvávajúce zdravotné problémy.

Chorvátsky kouč prišiel do Handlovej ešte začiatkom novembra uplynulého kalendárneho roka, kedy na trénerskej stoličke nahradil Tihomira Bujana. Hneď po príchode sa blysol v dobrom svetle a vo svojej premiére jeho nový tím zvíťazil pod košmi Komárna 100:87. Toto senzačné víťazstvo potvrdil i v ďalšom zápolení, kedy "baníci" deklasovali Prievidzu 93:59.

Toni Radič odkoučoval na lavičke Baníka dovedna desať zápasov. Posledný raz sa na ňu postavil 21. decembra, kedy "hornonitrania" prehrali v stretnutí 16. kola pod Tatrami 81:97. V tomto období sa už ale pasovali s rozsiahlou maródkou a zraneniami. A choroba sa napokon nevyhla ani chorvátskemu trénerovi. Koncom decembra mu bol diagnostikovaný silný Covid, ktorý si vyžiadal dlhšiu rekonvalescenciu a následne odborné vyšetrenia v rodnom Chorvátsku.

"Tréner Radič musel ešte počas vianočných sviatkov Handlovú opustiť a podrobiť sa vyšetreniam v Šibeniku. V Handlovej prekonal silný covid, ktorý ho takmer na dva týždne pripútal k lôžku a ani po jeho prekonaní nebol zdravotne v poriadku. Práve z tohto dôvodu prevzal dočasnú taktovku nad tímom jeho asistent Karol Kučera. Ten sa tejto úlohy zmocnil veľmi profesionálne. Len v uplynulých dňoch sme od trénera Radiča obdržali správu, že mu zdravotné problémy nedovolia v Handlovej pokračovať," vysvetlil Pavel Procner.

Z vyššie spomínaných dôvodov zaujal jeho miesto skúsený tréner Karol Kučera, pre ktorého to nebude v tejto pozícii žiadna premiéra. "Manažment Baníka nevidí dôvod na zazmluvnenie nového trénera, nakoľko Karol Kučera počas svojho trojtýždňového zaskakovania preukázal kvalitu a veľké skúsenosti. Hráči sú pod jeho vedením spokojní a práve to sú dôvody, prečo sme mu prejavili dôveru," dodal Procner.

Baníci tak nastúpia vo štvrťfinále Slovenského pohára už oficiálne pod vedením Karola Kučeru. Súčasné postavenie tímu nie je podľa predstáv manažmentu klubu a pre 56-ročného Handlovčana je prechod do pozície hlavného trénera veľkou výzvou. V podobnej situácii sa ale neocitá po prvý raz. Faktom zostáva, že handlovský kouč je v histórii samostatnej slovenskej ligy najúspešnejším trénerom Baníka. Získal s ním dvakrát bronzovú a raz striebornú medailu, ktorá je doterajším klubovým maximom.

"V tejto situácii sa neocitám prvý raz. Prechody z pozície asistenta na pozíciu hlavného trénera som už v Handlovej zažil. Čo sa týka trénovania v aktuálnej sezóne, dá sa povedať, že sa pre mňa nič nemení, nakoľko mužstvo vediem od 22. decembra minulého kalendárneho roka. Myslím si, že som si s hráčmi dobre sadol a spoločne zvládneme dokončiť ligový ročník. Našim cieľom je postup do play off a pre dosiahnutie tejto ambície urobíme maximum," uzavrel staronový kouč Karol Kučera.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Ladislav Szibilla