Vytlačiť
Kategória: Správy

Zo sobotňajšieho programu 22. kola Niké SBL na poslednú chvíľu vypadli obe stretnutia na východe: Svit – Komárno a Spišskí Rytieri – Inter Bratislava. Dôvodom k neuskutočneniu zápasov v pôvodnom termíne je nepriaznivé počasie a situácia na cestách.

K tomuto kroku sa schyľovalo už počas piatku, keď začali prichádzať prvé informácie o situácii na cestách. Na niektorých úsekoch platí mimoriadna situácia pre poveternostné podmienky a počasie, spolu so silným vetrom sú mnohé cesty ťažko prejazdné, respektíve neprejazdné. Vo Svite navyše mesto vyhlásilo kalamitnú situáciu pre množstvo snehu a silný vietor.

Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) napokon po dôkladnom vyhodnotení situácie rozhodla, že v pôvodnom termíne sa neodohrajú stretnutia 22. kola Niké SBL: Spišskí Rytieri – Inter Bratislava a Iskra Svit – BC Komárno. Rozhodnutie vysvetľuje jej predseda Tomáš Homola: „Od rána ma kontaktovalo viacero klubov, a to nie iba z Niké SBL, ale aj z mládežníckych kategórií, tak sme museli z dôvodu kalamitnej situácie odložiť zápasy.“

Ako nás zároveň Homola informoval, tak duel Svitu s Komárnom, ktorý je zároveň štvrťfinálovým zápasom Slovenského pohára, sa uskutoční v nedeľu 5. februára o 17.00 h. Spišskí Rytieri sa predstavia proti Interu Bratislava v ten istý deň o 19.00 h.

Foto: Daniel Faix