Vytlačiť
Kategória: Správy

Šesť kôl pred koncom dlhodobej časti sa súpiska handlovského Baníka opäť scvrkla. Po neúspechu v 142. baníckom derby, strácajú Handlovčania na siedmu Prievidzu už dve víťazstvá a ich postupové ambície do blížiaceho sa play off sa začínajú rozplývať.

Na Handlovčanov čaká v závere základnej časti veľmi náročný program. Šnúru posledných šiestich zápasov začínajú pod Tatrami, kde ich vyzve vo forme hrajúci Svit. Zverenci trénera Kučeru vycestujú na východ Slovenska deviati, okrem zraneného Kádašiho sa už v zeleno-čiernom drese neobjaví Tomas Cavallero.

Aregentínsky, 24-ročný krídelník prišiel do Handlovej z Buenos Aires ešte v polovici novembra uplynulého kalendárneho roka. Napriek tomu, že s Handlovčanmi podpísal kontrakt do konca sezóny, mu manažment klubu nebránil v napredovaní jeho kariéry. "Tomy prišiel do Handlovej v čase, kedy sme mali ciele vyšplhať sa na vyššie priečky v tabuľke. Žiaľ, to sa nepodarilo, situácia v klube je dlhodobo nelichotivá a napriek tomu že sa nemienime vzdať, vyraďovacie boje sa nám vzďaľujú. Aj keby sme do nich zázračne postúpili, v prvom kole by nás čakala séria so Spišskými Rytiermi, alebo Patriotmi z Levíc. A nemá zmysel si niečo nahovárať, oba spomínané celky sú viac ako nad naše sily. Tomymu sa naskytla ponuka, ktorá sa neodmieta. Záujem o jeho služby prejavil tím českej NBL Královští Sokoli, ktorého manažérom je bývalý hráč Handlovej Peťo Sedmák. Naša komunikácia prebehla korektne a rýchlo. Tomasovi sme v prestupe nebránili a umožnili sme mu odísť. V mene celého vedenia klubu ďakujem Tomymu za prácu, ktorú v handlovskom drese odviedol," vyhlásil člen handlovského manažmentu Pavel Procner.

Handlová sa tak musí už v nastávajúcu sobotu pobiť o dobrý výsledok bez jednej zo svojich najväčších opôr. Napriek tomu “baníci” sezónu nezabalili a stále živia teoretickú šancu na postup do play off.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Vladimír Dorňák