Vytlačiť
Kategória: Správy

Prvým oznámeným členom hráčskeho kádra, s ktorým Inter Bratislava počíta pre sezónu 2023/24, sa minulý týždeň stal Goran Bulatovič. Nepochybujeme, že aj druhé meno vzbudí podobne pozitívne emócie. Hoci v mnohom je protikladom čiernohorského veterána „Buliho“. Reč je totiž o 17-ročnom Róbertovi Hudecovi, slovenskom juniorskom reprezentantovi, odchovancovi klubu z Pasienkov.

„Ďakujem Interu Bratislava, že si môžem opäť zahrať v drese žlto-čiernych. Znamená to pre mňa veľa, aj kvôli tomu, že už v uplynulej sezóne som mal ako mladík dosť veľkú rolu. Budem sa snažiť ešte zlepšovať. Neviem sa dočkať skvelej atmosféry vo vynovenej hale na Pasienkoch,“ nechal sa počuť šikovný krídelník s dobrou rukou. Už v úvode práve vrcholiaceho ročníka si vybojoval miesto v pravidelnej rotácii. Lenže už v polovici októbra ho pribrzdili zdravotné problémy a chýbal takmer tri mesiace. Postupne sa rozohrával a v závere základnej časti si proti Handlovej s 21 bodmi utvoril nové kariérne maximum. Nadviazal naň 20 bodmi proti rozbehnutému Svitu, ktorý finišoval na druhej pozícii. Celkovo stihol v Niké SBL odohrať 15 stretnutí, v ktorých priemerne absolvoval vyše 19 minút a pripísal si 6,5 bodu, 1,4 doskoku a 0,6 asistencie. V dvoch zápasoch play-off mal priemer 4,5 bodu na zápas.

Hudec v súčasnosti patrí medzi najvýraznejšie talenty slovenského mužského basketbalu. Zároveň je „produktom“ mimoriadne úspešnej mládežníckej pyramídy bratislavského Interu vedenej šéftrénerom Karolom Wimmerom. Rozhodnutie pokračovať v žlto-čiernom drese mu akiste umožní, aby ďalej vybrusoval svoje schopnosti, čo potvrdzujú aj slová trénera Danila Rakočeviča: „Hudec v sezóne 2022/23 ukázal, že má potenciál a talent. Samozrejme, je pred ním veľa roboty a veľa tréningov, ale určite, že prvú podmienku, čo sa týka basketbalu, spĺňa. Teda má potenciál. Ja mu prajem, aby zostal zdravý a nemal problémy, ktoré ho minulý rok vyradili z tréningového procesu až na tri mesiace. Dúfam, že ukáže svoje ambície a bude sa každým dňom zlepšovať. My v klube sa budeme snažiť dať mu príležitosť, dať mu rolu, v ktorej bude môcť ukázať, čo vie. Dúfam, že sa spoločne budeme v nasledujúcej sezóne budeme tešiť z úspechu.“

Zdroj: bkinter.sk

Foto: Vladimír Dorňák