• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Kluby Eurovia SBL majú už len niekoľko dní pre na uzavretie svojich súpisiek. Pre niekoľko zmien sa rozhodlo aj vedenie momentálne piateho tímu – Levických Patriotov.

Až tri hráčske zmeny nastali v tíme Tea Hojča. Začneme najskôr novou tvárou, ktorou je americký rozohrávač Jalen Riley. Levice budú pre neho prvým profesionálnym tímom. Riley je absolventom East Tennessee State University, za ktorú odohral pôsobivé dva roky. Ako nováčik sa stal konferenčným nováčikom roka, na čo nadviazal v nasledujúcej sezóne zaradením do konferenčného All Stars tímu. 22-ročný rozohrávač zakončil poslednú univerzitnú sezónu s pôsobivým priemerom 20.2 bodu, 2.3 doskoku, 2.7 asistencie a 1.7 zisku, pri vynikajúcej takmer 38% streľbe za tri body. Len pred niekoľkými dňami bol Riley na skusoch v druholigovom španielskom celku Ourense Termal a záujem o neho mal aj prvoligový Estudiantes, ale nakoniec sa rozhodol načať svoju profesionálnu kariéru v metropole Tekova. „Intenzívne pracujeme na tom, aby mohol nastúpiť v zajtrajšom stretnutí proti Prievidzi,“ prezradil na klubovom webe levický manažér Ladislav Garaj.

Highlighty Jalena Rileyho z minulej sezóny:

Až dvaja hráči opúšťajú káder Levíc, z  legionárov je to Nemanja Kovačevič. Srbskému rozohrávačovi šli po dobrom štarte zápasové čísla smerom nadol, v posledných dueloch dostával aj od trénera menšiu minutáž. Kovačevič nastúpil v SBL-ke celkovo na 17 zápasov, s priemerom 6.9 bodu, 2.3 doskoku, 4.2 asistencie a 1.3 zisku. Druhým odchádzajúcim hráčom je rodák z Banskej Bystrice Róbert Rozim. Rozim prišiel do tímu Patriotov po dvojročnom pôsobení za morom, kde obliekal dres Southwestern Christian Univeristy. V drese Levíc v priemere dosahoval iba 2.9 bodu a 1.9 doskoku na zápas, čo však bolo hlavne vďaka tomu, že bol menej vyťažený. „Keďže Robo bol v zápasoch menej vyťažovaný a ako mladý hráč potrebuje veľa hrať, rozhodli sme sa, že pre neho bude dobré ak dohrá sezónu v klube, kde dostane vyššiu minutáž,“ povedal na margo odchodu Rozima manažér Patriotov.

FOTO: solobasket.com