• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Keď sa mužské basketbalové kluby rozhodli, že najvyššiu súťaž si budú riadiť sami a založili SBL, jednou z priorít bolo, priniesť fanúšikom kvalitný informačný servis. Preto vznikla aj stránka basketliga.sk.

Napriek tomu, že sa snažíme prinášať vám nielen zaujímavosti z prostredia ligy, ale predovšetkým rýchly a kvalitný výsledkový servis, najpodrobnejšie štatistiky, profesionálne spracované sumáre, ohliadnutia a preview, nie vždy naša snaha slávi úspech. Presne tak ako v 12. kole, keď nie po prvýkrát vypadli živé štatistiky, tzv. live stats.

Chápeme sklamanie fanúšikov, pre ktorých je to primárny a často aj jediný okamžite dostupný zdroj informácií o tom, ako sa darí ich mužstvu na súperovej palubovke kdesi na opačnom konci Slovenska. O to viac snahy sme v uplynulých dňoch vyvinuli, aby sme všetky technické problémy definitívne odstránili. Potom však prišlo inkriminované 12. kolo a live stats z viacerých zápasov opäť pokrivkávali, alebo vôbec nešli.

Keď sme pre vás zisťovali, prečo, dospeli sme k zaujímavému zisteniu. Nejde o chybu na našej stránke, tobôž nie o šlendriánstvo klubov, ktoré zabezpečujú prenosy, ale o problémy, ktoré vznikli u nášho partnera, ktorý vyvinul softvér FIBA Live Stats. Hovorí Patrik Polcer, ktorý má na stránke basketliga.sk na starosti práve štatistiky: „Spolupracujeme s austrálskou firmou Sportingpulse, ktorá nám ako členom FIBA, s ktorými má uzavretú zmluvu, poskytuje bezplatne dva produkty – FIBA Live Stat a Fiba Organizer. Fiba Organizer je nástroj na správu zápasov, hráčov, tímov a podobne. Odosiela teda podklady (dáta) pre štatistérov do hál kde pomocou nástroja FIBA LiveStat zaznamenávajú situácie na ihrisku.“

Keďže tento partner sídli v Austrálii, ľudia zodpovední za chod stránky basketliga.sk, s ním v posledných dňoch opakovane komunikovali a vyvíjajú maximum úsilia, aby náš parter odstránil všetky chyby. Časť z nich zrejme vznikla aj prechodom na novšiu verziu softvéru, ktorá sa však neuskutočnila počas letnej prestávky, keď ešte išlo vychytať prípadné „muchy“, ale až na začiatku aktuálnej sezóny. Viac vysvetľuje Patrik Polcer: „V predchádzajúcich rokoch boli všetky tieto údaje o hráčoch a tímoch boli nahadzované štatistérmi manuálne resp. boli importované zo súborov, ktoré vytváral systém msbasket.sk. Od minulej sezóny sme prešli na systém spravovaný nástrojom FIBA Organizer vďaka, ktorému sa z jednorazových štatistík stali časti celku. V tomto roku sme sa chceli posunúť ešte ďalej a dáta sťahovať priamo na našu novú stránku basketliga.sk. Aby sme zefektívnili preberanie samotných dát prešli sme na novú verziu FIBA LiveStat a začali sa objavovať problémy s vysielaním. Chybou sa javí komunikácia medzi jednotlivými produktmi spoločnosti Sportingpulse.“

V každom prípade, všetci veríme, že tieto problémy budú čo najskôr minulosťou a štatistiky budú šliapať na sto percent. Dúfame, že nám zachováte vašu priazeň. Váš rastúci záujem o stránku basketliga.sk nás totiž poháňa vpred!

 

FOTO: INTERNET/EXTRA.CZ