• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Aj keď máme vianočný čas, Eurovia Slovenská basketbalová liga stále pokračuje a 22. kolo sa odohralo aj medzi sviatkami. Prvé dva duely sa uskutočnili ešte pred Vianocami, 22. a 23. decembra, a dva až po nich, a to v sobotu 27. decembra. Ešte nás však čaká posledný, piaty zápas, ktorý sa odohrá až 25. februára 2015.

Posledné zápasy v roku 2014 sme mohli sledovať v sobotu. Handlová doma privítala Inter Bratislava a Prievidza zase Karlovku Bratislava. Sobotňajšie kolo teda bolo v znamení súboja hornej Nitry s Bratislavou, z ktorého vyšli úspešnejšie práve banícke kluby. „Aj my aj Handlová sme tie zápasy museli, a takisto aj chceli vyhrať. Handlová, aby zabojovala o štvrté miesto v tabuľke a my, aby sme držali krok s prvým Interom,“ povedal prievidzský tréner, Krunoslav Krajnović.

Prievidžania na domácej palubovke privítali nováčika súťaže, Karlovku Bratislava, no aj napriek tomu, že aktuálny vicemajster bol jednoznačným favoritom tohto stretnutia, po prvej štvrtine to tak veľmi nevyzeralo. „Doma sme nechceli zaváhať, ale začiatok zápasu bol veľmi ťažký,“ dodáva Kruno Krajnović. Po úvodnej desaťminútovke to boli páve zverenci Milana Černického, ktorí vyhrávali, a to v pomere 19:11. Od druhej štvrtiny už však na palubovke začali dominovať domáci basketbalisti, ktorí vedenie Karlovky stiahli a postupne si vypracovali vlastný náskok. Ten už korigovali až do konca stretnutia a nakoniec zvíťazili o 22 bodov, 84:62. „Myslím  si, že napriek tomu, že to bol zápas počas sviatkov, tak to bol dobrý zápas. Potrápili sme domácich, čo bolo naším cieľom. Z našej strany sme urobili pokrok oproti poslednému  zápasu, ktorý sme tu hrali. Priblížili sme sa agresivite domácich a podľa mňa to bol dobrý zápas,“ povedal po zápase tréner hostí, Milan Černický.

Viac dramatickejší bol zápas, ktorý sa odohrával hneď za kopcom, a to v Handlovej, ktorá doma čelila majstrovskému Interu Bratislava. Ten na hornú Nitru pricestoval bez svojho kľúčového rozohrávača, Nenada Miloševića, a celá hra tak bola na Petarovi Babićovi. „Ukázalo sa, že bez rozohrávača sa hrať nedá. Babić si spravil štyri fauly a Milošević nehral, pretože je chorý. Domáci hrali agresívne v obrane, niekedy až na hranici faulov, ale tak sa teraz hrá basketbal. Mali sme sa s tým vyrovnať,“ konštatoval tréner hostí, František Rón. V handlovskej športovej hale sme počas troch štvrtín mali možnosť vidieť veľmi kvalitný, a najmä vyrovnaný basketbal. V poslednej desaťminútovke však hru do svojich rúk zobrali domáci basketbalisti, ktorí za podpory handlovského publika, premiérovo zdolali Inter, 89:79. „Víťazstvo nás samozrejme veľmi teší. Poraziť Inter nie je nikdy jednoduché, a aj priebeh výsledku hovorí o tom, že to bol vyrovnaný zápas až do konca. Touto cestou by som chcel pochváliť obidve družstvá za predvedený výkon, hra mala spád, zápas bol dramatický a aj napriek chybám sa diváci dobre bavili. Atmosféra bola fantastická, za čo patrí divákom veľká vďaka,“ hovorí športový riaditeľ MBK Handlová, Ivan Kartáč.

Eurovia Slovenská basketbalová liga sa tak s rokom 2014 rozlúčila dvoma zaujímavými basketbalovými stretnutiami a víťazstvom hornej Nitry nad Bratislavou. Najbližšie kolo, už  v novom roku, nás čaká v sobotu, 3. januára, a už teraz sa môžeme tešiť na zaujímavé zápasy.