• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti Levíc zavŕšili účinkovanie v C-skupine Alpsko-jadranského pohára najlepším možným spôsobom. Jasne triumfovali nad rakúskym Kapfenbergom a s bilanciou troch výhier a jednej prehry si zabezpečili prvú pozíciu v tabuľke.

Po dvoch prehrách sa tréner Teo Hojč vyjadril, že očakáva od svojich hráčov reakciu v domácom stretnutí s „býkmi“. „Tréner nás nabádal, aby sme ukázali určitú reakciu po dvoch prehrách. Myslím si, že táto reakcia bola super. Podľa mňa sme sa vrátili k našej kolektívnej hre a k tomu, čo vieme hrať. Dúfam, že to v ďalších zápasoch bude pokračovať. Každý je rád, keď čokoľvek vyhrá,“ povedal po víťaznom zápase Jozef Vojtek.

Patrioti sa vrátili ku svojej hre, ktorá ich zdobila na začiatku sezóny. Súpera dusili tvrdou obranou, z ktorej nakoniec pramenilo 26 strát na strane Kapfenbergu. Domáci vyťažili z tohto ukazovateľa až 33 bodov a celkovo dostali iba 59 bodov. „Myslím si, že v Kapfenbergu sme nezačali zápas tak, ako by sme u hostí mali. Boli sme mäkkí, preto aj bolo náročné vrátiť sa do stretnutia. Doma sme mali výhodu svojho prostredia a niektorí hráči ukázali viac, ako napríklad lavička. To bol podľa mňa najväčší rozdiel. Bol to podľa mňa výkon ako v úvodných stretnutiach sezóny. Niekedy to chalani nemajú ľahké, nájsť v sebe energiu v dôsledku náročného programu a tiež, že som na nich tvrdý. Teraz je na nich, aby v tom pokračovali,“ vyjadril sa kormidelník Levíc Teo Hojč.

Rakúšania síce mali dobrý úvod, ale po väčšinu priebehu udával tempo slovenský tím. „Pomenili sme trochu obranné systémy, čím sme ich donútili k stratám a z rýchlych protiútokov sme premieňali koše. Posledné dva zápasy nám moc nevyšli, preto som rád, že sme sa vrátili do tempa, v akom sme boli počas prvých zápasov sezóny. Všetko vychádzalo z dobrej obrany, zahrali si všetci chalani, v tomto smere to bolo super,“ prezentoval svoj názor levický rozohrávač Šimon Krajčovič.

Aj po prestávke udával tón levický tím, z tesného 9-bodového náskoku razom vyskočil do dvojciferných hodnôt a bez väčších problémov dokráčal k cennému triumfu a prvému miestu v skupine. „Ukázali sme im, že nemajú šancu sa dostať naspäť. Vždy prvých päť minút v druhom polčase je veľmi dôležitých. My sme začali dobre, náskok sme navyšovali a som rád, že sme to takto zvládli,“ uviedol Krajčovič. Veľkú radosť fanúšikom priniesol okrem viacerých pekných momentov aj Jozef Vojtek, autor 18 bodov (pri 100% streľbe), 3 doskokov, jednej asistencie a zisku. Jeho výkon pochválil po stretnutí aj Hojč: „Jopo Vojtek je dobrým strelcom za tri body, na začiatku sezóny sa trochu trápil. Hovorili sme s ním, aby si veril a časom sa mu to vráti. Tvrdo pracuje na tréningoch, žije profesionálny život a som rád, že ukázal to, čo dokáže.“

Po domácom víťazstve teraz čaká Patriotov ďalšia ťažká prekážka, v súboji o priebežné prvé miesto v tabuľke vycestujú na Pasienky.

Highlighty zo zápasu Levice - Kapfenberg:

Foto: Lukáš Droppan