• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Krátku ligovú prestávku využijú Levickí Patrioti na ďalší duel A-skupiny Alpsko-jadranského pohára. Opäť po roku ich čaká konfrontácia s rakúskym celkom UBSC Raiffeisen Graz.

UBSC Raiffeisen Graz (Rak.) – BK Levickí Patroti

Unionhalle, streda 31. októbra o 19.00 h – štatistický prenospriamy prenos

Aktuálne informácie: Zverenci trénera Tea Hojča svojho najbližšieho súpera dôverne poznajú, keďže s ním hrali aj v predchádzajúcej edícii Alpsko-jadranského pohára a tiež v príprave na sezónu 2018/2019. Vo všetkých troch prípadoch Levičania zvíťazili – 89:60 a 79:75 (v predchádzajúcej sezóne) a 82:79 (v prípravnom zápase). Treba však poznamenať, že Graz prešiel počas roka výraznými zmenami. Asi najdôležitejšou bol fakt, že tímu sa uvoľnil limit na počet zahraničných hráčov. Momentálne figurujú v tíme štyria legionári – traja Američania (jeden s cyperským pasom) a jeden Srb. Inak ide stále o veľmi mladé družstvo, priemerný vek v tíme nie je ani 22 rokov. Na lavičke je pre slovenských fanúšikov známa postava, Graz vedie bývalý kormidelník Komárna Miloš Šporar. Jeho zverenci sa minulý týždeň dočkali premiérového víťazstva v sezóne, v domácej súťaži zdolali Flyers Wels 92:84. V Alpsko-jadranskom pohári majú za sebou zatiaľ jeden duel, maďarskému Egisu Körmend podľahli 71:84. Podľa očakávania je produkcia tímu rozložená medzi legionárov, najviac vyniká Jonathan Hudson s priemerom 17,8 bodu (8. miesto v rámci rakúskej ligy), 2,4 doskoku, 8,2 asistencie (3. miesto v lige) a 1,8 zisku na zápas. Výhodou pre Patriotov môže byť fakt, že druhý sled nemá výraznejšiu hráčsku kvalitu.

Levičania si môžu víťazstvom navýšiť postupové šance a tiež zlepšiť náladu po nevydarenom stretnutí na palubovke Prievidze. V sobotňajšom meraní síl mali totiž zápas dlho pod svojou kontrolou, ale v záverečnej štvrtine dovolili svojmu súperovi dokonalý obrat, aby napokon nad úradujúcim majstrom zvíťazil 74:67.

Motívy zápasu: V hre je určite trénerská prestíž, keďže sa proti sebe postavia dvaja slovinskí koučovia, ktorí sa navyše veľmi dobre poznajú. Ich posledná konfrontácia v semifinále play off SBL-ky vtedy priniesla pre oboch predčasný odchod pod sprchy. V drese Patriotov si odbije svoj zápasový debut americký krídelník Brian Williams, ktorý prišiel pomôcť družstvu trápiacemu sa so zraneniami.

Povedali pred zápasom:

Miloš Šporar, tréner Grazu: „Levice sú úradujúcim slovenským šampiónom. Je to tím, ktorý má aj v tomto roku vysoké ambície. My sa pokúsime dať do poriadku niektoré veci v našej hre a urobiť progres. Ak budeme mať čo i len malú šancu na prekvapenie, tak túto ponuku využijeme. Toto stretnutie má totiž len jedného favorita, tým sú Levice.“

Teo Hojč, tréner Levíc: „Ostatné tímy v lige môžu využiť tento týždeň na regeneráciu a dobrú prípravu, nás čaká medzinárodný zápas. Neprišlo to vhodný čas kvôli zraneniam, ktoré máme, ale urobíme všetko pre to, aby sme si odniesli z Rakúska niečo pozitívne. Graz má oveľa lepší tím ako minulý rok, čo sme mohli vidieť aj v prípravnom zápase. Osobitnú pozornosť budeme musieť venovať rozohrávačovi Hudsonovi a pivotom súpera.“

Foto: Lukáš Droppan