• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V dobrej situácii v rámci Alpsko-jadranského pohára sú basketbalisti Komárna, pri svojej premiére majú zatiaľ stopercentnú bilanciu a ďalší dôležitý krok na ceste do play off môžu urobiť proti Škrljevu. Do Chorvátska už cestujú aj s dvoma novými posilami.

Alpsko-jadranský pohár – C-skupina (streda 23. novembra o 18.00 h):

KK DepoLink Škrljevo – BC Komárno

Škrljevo má za sebou v tejto súťaži dva zápasy, najskôr doma neuspelo s Kolínom (73:84), ale následne si napravilo chuť proti Kapfenbergu (90:77), vďaka čomu je stále v hre o miesto vo štvrťfinále. Tím pod vedením trénera Damira Rajkoviča si postupne zlepšuje postavenie aj v domácej súťaži, z posledného miesta v tabuľke sa nadýchlo k trojzápasovej sérii víťazstiev – Velika Gorica (92:88), Zabok (91:80) a Alkar Šinj (79:76). Obrana Komárna si musí dávať pozor najmä na produktívne kvarteto Sandro Antunovič, Martin Jelič, Griffin Ramme a Luka Barišič.

V Komárne sa toho udialo dosť od jeho posledného zápasu. Začneme najskôr pohľadom do Alpsko-jadranského pohára, kde majú „diabli“ momentálne na konte 2 víťazstvá. Zverenci trénera Zlatka Jovanoviča majú na domácej scéne zatiaľ nie ideálne výsledky, preto sa družstvo nevyhlo hráčskym rošádam. Tie sa udiali po prehre s Handlovou, keď dres vyzliekla dvojica Ivan Pendič a Devaughn Jenkins. Posily prišli doslova v uplynulých dňoch, konkrétne je to Dušan Vicentič a Miljan Markovič. Hráči Komárna ešte zvládli minulý týždeň bez problémov osemfinále Slovenského pohára proti Dunajskej Strede (150:59), ale následne tím zložili koronavírusové starosti. Práve tie môžu byť veľkým faktorom v stredajšom stretnutí, pretože v tejto chvíli nie je známe, akú zostavu bude mať Jovanovič k dispozícii. Aj tak sa pokúsia natiahnuť svoju sériu v Alpsko-jadranskom pohári a pomôcť si na ceste za miesto vo štvrťfinále.

"Máme niektorých hráčov chorých, vrátane mňa, k tomu nás trápia aj zranenia. K tomu sa pridali dve posily, u ktorých nevieme ešte, či budú k dispozícii. Nech bude zostava proti Škrljevu akákoľvek, tak každý jeden hráč odovzdá na ihrisku všetko, aby zabojoval o víťazstvo. Čakajú nás ťažšie časy, v podstate každý tretí deň budeme hrať zápas, to však nie je ospravedlnenie. Škrljevo hrá chorvátsky štýl basketbalu, veľa behajú a z protiútokov dávajú veľa bodov. Celkovo sú produktívni. Sú v dobrej forme, na víťazne vlne, takže im patrí veľký rešpekt," vyjadril sa tréner Komárna Zlatko Jovanovič. 

Foto: Karol Scholtz