• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Postup už majú vo vrecku, teraz je v hre prvé miesto v C-skupine Alpsko-jadranského pohára. Komárno sa predstaví doma proti Kolínu, úspechom môže získať nielen lepšie postavenie do štvrťfinále a zároveň si udržať ako jeden z dvoch tímov stopercentnú bilanciu v súťaži. Zvládnu "diabli" česko-slovenský súboj?

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (streda 14. decembra, 18.00 h):

BC Komárno - BC GEOSAN Kolín

Premiéra BC Komárna v Alpsko-jadranskom pohári sa ani nemôže vyvíjať lepším spôsobom, štvrté víťazstvo za sebou znamenalo spečatenie postupu do štvrťfinále a aj naďalej majú "diabli" šancu na to, aby skupinovú fázu zakončili bez prehry. Túto možnosť majú v súťaži už len Pardubice. Predošlý triumf proti Kapfenbergu (67:65) sa nerodil ľahko, ale zverenci trénera Zlatka Jovanoviča to napokon zvládli. V lige doplatili na tresty a viaceré hráčske zmeny, ale cez víkend si po psychologickej stránke výrazne pomohli, keď zvíťazili nad Interom Bratislava (80:76). Nielen tréner, ale aj vedenie klubu dúfa, že práve táto výhra prinesie stabilitu vo výkonoch Komárna v lige a v Alpsko-jadranskom pohári.  

"Celkom sa aj teším na ďalší zápas. Máme skvelú šancu ukončiť základnú časť Alpsko-jadraského pohára na prvom mieste tabuľky. Kolín hrá fyzický basketbal, na čo budeme vedieť odpovedať len vtedy, ak sa koncentrujeme a budeme hrať našu hru. Ak zapadne všetko do seba, bude nás určite ťažké zdolať. Verím, že nás prídu podporiť aj naši fanúšikovia, pretože s ich podporou sa aj nám hrá lepšie," uviedol pred zápasom Dušan Vicentič. 

Situácia v "céčku" je celkom jasná, Komárno a Kolín si zahrajú v play off a otázkou tak len je, kto pôjde do štvrťfinále z akého miesta. "Medveďom" sa v českej lige mimoriadne darí, v tabuľke sú na 3. mieste s bilancou 8 výhier a 3 prehier. V kádri majú momentálneho ligového lídra v užitočnosti - Džiugasa Slavinskasa, a tiež v doskokoch - Jakuba Petráša. Cez víkend potvrdili navyše status jedného z najlepších tímov súťaže tesným triumfom nad Olomouckom (90:87).  

Foto: Karol Scholtz