• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Prvý slovenský zástupca na Final Four Alpsko-jadranského pohára úspešný nebol, Komárno držalo s favorizovanou Dabrowou Górniczou krok v prvom polčase, ale v tomto druhom sa ukázala sila súpera a „diabli“ tak končia v semifinále.

Komárno začalo v úvode s veľkým sebavedomím, ale zahanbiť sa nenechala ani Dabrowa Górnicza. Prvá štvrtina sa niesla aj v duchu streleckého súboja Djordjeviča s Gašičom na komárňanskej strane a Bluietta s Dramem u Poliakov. Od oboch tímov prichádzala obrovská energia, diváci tak mohli vidieť atraktívny otvárací duel Final Four. O čosi lepšiu energiu v útoku a obranu mala Dabrowa Górnicza, ale Komárno po dobrej koncovke priveľmi v prvej štvrtine nezaostávalo – 23:27. Do druhej časti vstúpilo lepšie poľské družstvo, ich nátlaková hra robila slovenskému tímu veľké problémy a prvýkrát v zápase sa dostalo do dvojciferného vedenia. Celý prvý polčas sa niesol v takých fázach, keď dominoval jeden alebo druhý tím. Viacej chýb robilo Komárno, za Dabrowu Górniczu to trestala najmä dvojica Bluiett a Chealey, vďaka čomu prvý polčas vyhrala 56:44.

Začiatok druhého polčasu a celkovo tretia štvrtina nebola tak ofenzívna, hlavné slovo mali najmä defenzívy. Komárno sa snažilo urobiť niečo s negatívnym vývojom stretnutia, ale herná kvalita a kontrola bola v moci Dabrowej Górnicze. V závere tretej 10-minútovky prišiel z komárňanskej strany mierny tlak, ale stačilo to len na skorigovanie stavu – 58:73. Poliaci nepoľavovali vo svojej energii a hernom nasadení, Komárno oberali o posledné zbytky nádeje na obrat, čo sa ukázalo aj na skóre. Záver sa už len dohrával, o víťazovi stretnutia a postupujúcom bolo rozhodnuté.

Alpsko-jadranský pohár – semifinále:

BC Komárno – MKS Dabrowa Górnicza 70:96 (23:27, 21:29, 14:17, 12:23)

Komárno: Djordjevič 17, Stuckey 15, Gašič 14, Markovič 6, Volárik 5 (Gatling 8, Pipíška 3, Foltín 2, Gergely a Danielič 0)

Najviac bodov – Górnicza: Bluiett 25, Drame 18, Blakes 16

TH: 30/20 – 21/17, Fauly: 21 - 24, Trojky: 8 - 13, Rozhodovali: Pipan, Kranjč, Mohorič (všetci Slovinsko)

/Dabrowa Górnicza postúpila do finále/

Povedali po zápase:

Zlatko Jovanovič, tréner Komárna: „Zo strany Dabrowej Górnicze to bola dominancia. Posledné dni sme sa presne pripravovali na to, čo bude náš súper hrať. Má však silné individuality, hlavne v ofenzíve. Vedeli sme, že sa im čo najviac potrebujeme priblížiť, ale to sa nám nepodarilo. Už v prvom polčase dali mnoho trojok a v takýchto zápasoch detaily rozhodujú.“

Luka Gašič, hráč Komárna: „Nehrali sme tak, ako sme chceli. Naša obrana najmä v prvom polčase nebol taká, akú by sme chceli. Dabrowej Górniczi sme dovolili až priveľa otvorených striel, síce sme dobre rotovali, ale svoje pokusy premenila. Konečný výsledok možno nie je odzrkadlením toho, čo sa dialo na palubovke, ale neukázali sme sa v dobrom svetle. Teraz sa ideme koncentrovať na Niké SBL, aby sme sa čo najlepšie pripravili na play off.“

Foto: Lukáš Droppan