• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Leviciam nevyšiel prvý pokus na zaistenie prvého miesta v C-skupine Alpsko-jadranského pohára. Prvú súťažnú prehru v sezóne 2016/2017 im v utorok pripravil rakúsky ece bulls Kapfenberg.

Patrioti nezachytili vstup do zápasu, Kapfenberg sa chytil hneď od úvodu strelecky a herne. „Musíme si rozanalyzovať, kde bol problém. Hráči neboli sústredení. Vyzerali prekvapene, ako na nich súper vybehol, ako hral agresívne v obrane. Pokiaľ sme si to uvedomili, tak už bolo neskoro. Súper nás neprekvapil ničím. Vedeli sme, že zahraniční hráči budú na vysokej úrovni, čo sa odzrkadlilo aj v samotnom stretnutí. Na ich hru sme nevedeli nájsť odpoveď,“ zhodnotil zápas tréner Levíc Teo Hojč.

Rakúšania sa rýchlo dostali do dvojciferného vedenia, ktoré dokázali v druhej štvrtine zveľadiť aj na rozdiel 22 bodov. „Vedeli sme, že sú doma silní a do stretnutia vstúpia s veľkou chuťou. My sme sa im však nevyrovnali z tohto pohľadu. Nedostali sme sa z toho, nebol to tímový výkon,“ zamyslel sa Reginald Keely. Zverenci trénera Tea Hojča dokázali zlepšiť svoj zlý výkon z úvodu, ešte do polčasu stiahli na 12 bodov a v ďalšom priebehu dokonca neboli ďaleko k obratu. „Rozohrávači neposúvali loptu tak, ako mali, ale treba povedať, že máme asi dvoch najmladších rozohrávačov v celej lige. Musím pochopiť, že sa ešte učia. Stalo sa to, ale doteraz boli ich výkony na dobrej úrovni. Nemôžem byť po nepodarenom jednom stretnutí na nich negatívny. Dali sme len päť trojek, čo je veľmi málo na víťazstvo vonku,“ myslí si Hojč.

Levice skúšali zvrátiť stretnutie vo svoj prospech v záverečnej štvrtine, ale strelecky disponovaní domáci tím nedovolil žiadnu drámu. Osemzápasová séria víťazstiev skončila na palubovke rakúskeho tímu. „Z každej prehry sa treba poučiť. Ak ste tím, tak sa z nej poučíte, budete v ďalšom stretnutí lepší. Inak prehraný zápas nemá žiaden zmysel. Verím, že to hráči nebrali ako určitý tlak. Hráme dobre, tvrdo trénujeme a dejú sa nám dobré veci. Prehrali sme zápas, nič sa nedeje, je to predsa basketbal,“ dodal k zápasu Hojč. V sobotu pokračujú Patrioti v Eurovia SBL, na domácej palubovke zabojujú o siedmu výhru za sebou proti Karlovke. „Ukázalo sa, že musíme mať iné vstupy do zápasov, či už doma alebo vonku. Je potrebné zmeniť úsilie a energiu. Možno sa nám nebude dariť strelecky, ale tieto dva faktory sú v našej moci. Proti Kapfenbergu sme v tomto smere odviedli veľmi zlú prácu. Do budúcna si na to musíme dávať pozor,“ vymenoval Keely veci, na ktoré si musia jeho spoluhráči dať pozor.

Foto: Lukáš Droppan