• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Spišskí Rytieri majú pred sebou v Alpsko-jadranskom pohári vystúpenia v Chorvátsku a Slovinsku, zápasy so Zabokom a Rogaškou môžu v mnohom napovedať o ich postupových šanciach v D-skupine. Prinášame vám informácie o najbližších súperoch "Novovešťanov" a čo si o nich myslí tréner Teo Hojč. 

Alpsko-jadranský pohár - D-skupina:

KK Zabok - Spišskí Rytieri (utorok 25. októbra o 19.00 h)

Prvá zastávka Rytierov na ich "mini tripe" bude vo vzdialenejšom Zaboku. Družstvo najvyššej chorvátskej súťaže si určite predstavovalo odlišný vstup do sezóny, ako aktuálne prežíva. V Alpsko-jadranskom pohári zdolalo síce celkom jasne Rogašku (86:62), to je však jediný úspech od polovice septembra. V domácej lige odštartovali 4 prehrami v rade, počas víkendu sa celkom prekvapujúco vzdal postu hlavného trénera Jakša Vulič, aj keď ho vedenie klubu chcelo ponechať vo funkcii. Zabok by mal v utorňajšom stretnutí viesť jeho doterajší asistent Jurica Smiljanić. Ten si už svoju premiéru na lavičke odbil, výsledkom bol neúspech so Šibenkou (57:68). Zaujímavosťou stretnutia je, že za domácich hrá ex-Spišiak Jarvis Garrett. "Zabok v predchádzajúcej sezóne prekvapil, keď si zahral v play off. Družstvo majú poskladané z chorvátskych hráčov, doplnil ich náš bývalý hráč Jarvis Garrett, bosniacky pivot Refik Bašič a môj bývalý hráč Jakob Stipaničev," informoval tréner Teo Hojč o ich najbližšom súperovi.  

temesvar rytieri 4 

KK Rogaška - Spišskí Rytieri (štvrtok 27. októbra o 17.00 h)

Slovinský tím je predsa len na tom o čosi lepšie. V Alpsko-jadranskom pohári má tiež na konte 1 výhru (106:62 nad Zabokom) a 2 prehry, ale vo svojej lige je na tom o dosť lepšie. Po dvoch prehrách v rade našiel víťazný recept, najskôr nad Zlatorogom Laško (77:60) a v piatok večer si celkom hladko poradil tiež s Hopsi Polzela (87:83). Práve tieto dve stretnutia môžu Spišským Rytierom vylepšiť alebo výrazne okresať postupové nádeje na účasť v tohtosezónnom play off Alpsko-jadranského pohára. "Rogaška v posledných rokoch hrá v Slovinsku vždy minimálne play off, zvyčajne aj semifinále. Dvakrát si dokonca zahrali aj vo finále slovinskej ligy. Aj v tomto roku sa im podarilo poskladať zaujímavé a kvalitné družstvo. Majú zopár Slovincov v tíme, v lige patria k lepším. Ako prvého by som uviedol Jureho Špana, predchádzajúcu sezónu hral Jadranskú ligu s Krkou Novo Mesto. Za zmienku stojí tiež Urban Durnik, dopĺňajú ich dvaja zámorskí hráči a skúseným Chorvátom Ivanom Miličevičom. Obe mužstvá majú svoju kvalitu, teším sa na konfrontáciu a urobíme všetko, aby sme odohrali dobré zápasy. V oboch stretnutiach sa chceme pobiť o víťazstvo. Tiež sa budeme chcieť snažiť zlepšiť našu hru," dodal kouč Spišiakov. 

Foto: Vladimír Dorňák, alpeadriacup.com