• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Krátku ligovú prestávku využijú Levickí Patrioti opäť na ďalší duel A-skupiny Alpsko-jadranského pohára. Na zverencov trénera Tea Hojča tentoraz čaká maďarský celok Egis Körmend.

Egis Körmend - BK Levickí Patrioti

Körmend arena, utorok 13. novembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Aktuálne informácie: Úradujúci majster mal aj s týmto súperom dočinenia už v príprave na sezónu 2018/2019, na turnaji v Zalaegerszegu s ním prehrali tesne 75:78. Körmend je dlhodobo tímom s najvyššími ambíciami, či už v domácej súťaži alebo na európskej scéne. V predchádzajúcom ročníku účinkoval na troch frontoch, v lige skončil na štvrtom mieste, v Alpsko-jadranskom pohári prehral vo štvrťfinále so Zlatorogom Laškom a v Európskom pohári FIBA bola nad ich sily v osemfinále Royal Venezia. Počas leta prišlo k výraznemu omladeniu v tíme, priemerný vek je momentálne necelých 24 rokov. Körmend sa aj naďalej vo veľkej miere spolieha na služby legionárov, v družstve figuruje štvorica Američanov a jeden Chorvát. Čo sa týka aktuálnych výsledkov, Egis je v maďarskej lige na treťom mieste s bilanciou piatich víťazstiev a dvoch prehier. Počas víkendu jasne deklasoval posledný celok TF Budapešť - 123:60. V Alpsko-jadranskom pohári má zatiaľ za sebou dva duely, v Grazi zvíťazili 84:71, ale s Děčínom prehrali 70:87. Medzi lídrov Körmendu patrí americký rozohrávač T.J. Price s priemerom 18,6 bodu na zápas (3. miesto v rámci ligy). Kľúčom k úspechu tímu je produkcia základnej zostavy, lavičkoví hráči majú totiž o čosi menšiu kvalitu. 

Patrioti mali počas víkendu voľno, čo bolo určite vítané vzhľadom na zdravotnú maródku v tíme a regeneráciu po náročnom programe. Tréner Teo Hojč stále nemohol počítať s Martinom Bachanom a Bobanom Tomičom, počas týždňa sa navyše vedenie klubu rozhodlo predčasne rozviazať kontrakt s chorvátskym krídelníkom Lukom Katurom. Jeho zranenie sa ukázalo ako oveľa vážnejšie, skúsený hráč musí podstúpiť ďalšiu operáciu. V SBL prišla v stredu nečakaná prehra na palubovke Žiliny (91:98 po predĺžení), kde sa Levice nešťastným koncom obrali o dva body. Chuť si môžu napraviť v Alpsko-jadranskom pohári, aktuálne sú na dosah vyraďovacej fázy.

Motívy zápasu: V hre sú dôležité body, Körmend sa prípadným triumfom môže výrazne prihlásiť do boja o postup. V prípade víťazstva Levíc by víťazstvo znamenalo výraznú pomoc v boji o miestenku v play off. Okrem bodov to bude zaujímavá konfrontácia jedného z najlepších tímov Maďarska a Slovenska.  

Povedali pred zápasom:

Teo Hojč, tréner Levíc: "Körmend je veľkým favoritom tohto zápasu, hovoríme totiž o tíme, ktorý hral predchádzajúcu sezónu v Európskom pohári FIBA a patrí k maďarskej špičke. Teším sa na tento duel, rešpektujeme súpera, ale chceme byť dobrým súperom a odohrať dobrý zápas."

Foto: Lukáš Droppan