• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do play off Alpsko-jadranského pohára sa dostala dvojica slovenských tímov. Patrioti Levice si ešte musia na úvodný štvrťfinálový zápas počkať, pred Spišskými Rytiermi je už prvá konfrontácia o miestenku vo Final Four. "Novovešťania" hrajú proti slovinskému Šenčuru o čo najlepšiu pozíciu pred odvetou.

Alpsko-jadranský zápas - 1. zápas štvrťfinále (streda 12. januára o 18.00 h):

KK Šenčur GGD (Slov.) - Spišskí Rytieri

K zápasu: Medzi najlepšou osmičkou Alpsko-jadranského pohára mala dlhodobo "predplatené" miesto zo slovinských celkov Ilirija, Šenčur rozhodol o svojom postupe v záverečnom stretnutí B-skupiny. Tesne pred vianočnými sviatkami uspel v nervydrásajúcom zápase s Interom Bratislava (105:101 pp), čo prinieslo druhý postup tohto klubu do play off. Teraz by rád prekonal maximum v tejto súťaži, opäť mu však bude stáť v ceste tím zo Slovenska. Šenčur pokračuje vo výborných výkonoch v domácej súťaži, stále je na treťom mieste v tabuľke (9 výhier a 3 prehry). Zverenci trénera Miljana Pavkoviča hrali naposledy súťažný zápas pred týždňom, na Helios Suns Domžale nestačili (65:75). Cez víkend mali odohrať ligový duel s Triglavom, súper ale hlásil pozitívne prípady na koronavírus. 

Spišskí Rytieri si v rozhodujúcom stretnutí C-skupiny vybojovali prvé miesto v tabuľke, no na svojho súpera si museli počkať až do vianočných sviatkov. V hre bol čisto slovenský súboj s Interom Bratislava, ale na ich úkor si miesto vo štvrťfinále zabezpečil Šenčur. Teraz sa môžu "pomstiť" za vypadnutie ligového konkurenta, ale prirodzene, v prvom rade sa chcú dostať medzi najlepšiu štvorku Alpsko-jadranského pohára. Zverenci trénera Štefana Sviteka majú momentálne dobrú fazónu, dokumentuje to trojzápasová šnúra víťazstiev. Týmito výsledkami si držia v Niké SBL tretiu priečku, vďaka lepším vzájomným zápasom sú pred Lučencom, ktorý ma rovnaký počet bodov. Víkendová previerka pred cestou do Slovinska priniesla hladký triumf nad Prievidzou (101:71). "Vieme, že je to silné družstvo. V domácej súťaži sú na treťom mieste. Majú skúsených hráčov. V skupine hrali s Interom, cez nich sa im podarilo dostať do play off. Samozrejme, chceme uhrať dobrý výsledok. Myslíme na to, že sa nehrá len na víťazstvo, ale do úvahy idú aj body. Chceme odohrať čo najlepší zápas, aby sme mali šancu pred domácou odvetou," prezradil pred zápasom tréner Spišiakov Štefan Svitek. 

Kde sledovať:

Foto: Barbora Klorusová