• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ideálna reakcia hráčov Komárna na ligový neúspech v Prievidzi. Vo svojom historicky prvom zápase Alpsko-jadranského pohára nedovolili kvalifikantovi Európskeho pohára FIBA pomýšľať na úspech. V Kapfenbergu sa „diabli“ vytiahli hlavne po defenzívnej stránke, útočne si bez problémov vybojovali prvú výhru v tejto súťaži.

Rakúski „býci“ nezažívajú ideálny vstup do sezóny, pred zápasom s Komárnom stále čakali na prvé víťazstvo v sezóne a našťastie, nič na tom nezmenil ani ich prvý zápas v Alpsko-jadranskom pohári. Zverenci trénera Zlatka Jovanoviča sa postupne rozbiehali, kľúčová bola z ich pohľadu druhá a tretia štvrtina.

„Dobrá obrana a tímový basketbal, hlavne v ofenzíve. S tým sme mali problém v predchádzajúcom zápase a teraz sme ukázali, že sme sa v tomto smere zlepšili. Náš štýl hry sa odvíja od toho, aby sme držali rytmus v obrane a v útoku. Nie je to jednoduché takto hrať, ale snažíme sa,“ vyjadril sa po výhre tréner Komárna.

Po vyrovnanej prvej štvrtine (20:17 pre jeho hráčov), zapracoval tím z juhu Slovenska na defenzíve. Len 20 inkasovaných bodov za druhú a tretiu štvrtinu, to sú hlavné ukazovatele dominantnej výhry Komárna. Útočne „diabli“ nemali problém, veľmi rýchlo získali kontrolu nad zápasom a dokonca sa bodovo podarilo každému skórovať.

„Dobrý zápas a víťazstvo. Získali sme späť naše sebavedomie a zapracovali na našej ofenzíve. V úvode sme nevedeli kontrolovať obranný doskok, dovolili sme im niekoľko ľahkých košov v tejto časti ihriska, ale potom sme zabrali v obrane. Dôležité bolo, že sme udržali koncentráciu v tejto hernej činnosti. Na konci dňa, každý si mohol zahrať a mohli sme nejaké sily pošetriť pred sobotou, čo je pozitívna vec,“ myslí si 10-bodový Luka Gašič.

DSC 5004

Výsledkom tak bolo celkom dominantné víťazstvo (83:57), ktoré nielenže znamenalo pre družstvo historicky prvý úspech v Alpsko-jadranskom pohári, ale najmä prinavrátenie sebavedomia po ligovom neúspechu. To všetko pri miernom pošetrení síl a hlavne kontrolovaní druhého polčasu. „Dôležité víťazstvo, pretože prišlo u súpera a je prvé v tejto súťaži. Chceli by sme pokračovať v rovnakom rytme aj naďalej. Najbližšie nás vonku čaká v Alpsko-jadranskom pohári Kolín, na ktorý sa chceme čo najlepšie pripraviť,“ dodal Gašič.

Hráči Komárna sa teraz pokúsia na to nadviazať aj v Niké SBL, v sobotu ich čaká televízny zápas s Lučencom. „Bol to veľmi dôležitý úspech pre klub a hráčov, je to niečo nové, za čo sme radi. To je už teraz zabudnuté, teraz máme 48 hodín na to, aby sme sa pripravili na novú bitku,“ uzatvoril Jovanovič hodnotenie zápasu.

Foto: Lukáš Droppan