• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Patriotov Levice čaká záverečné vystúpenie v rámci B-skupiny Alpsko-jadranského pohára. Zverenci trénera Michala Madzina môžu víťazstvom nad českým mmcité1 Basket Brno spečatiť postup do play off nadnárodnej súťaže.

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina:

Patrioti Levice - mmcité1 Basket Brno (ČR)

Športová hala, utorok 3. decembra o 18.00 h - štatistický prenos a video prenos

Delegácia rozhodcov: Zdenko Tomašovič, Martin Margala, Tomáš Turček

Karty sú rozdané úplne jednoducho a jasne. "Žlto-zelení" si triumfom práve proti svojmu najbližšiemu súperovi zabezpečili s veľkou pravdepodobnosťou miestenku do ďalšej fázy. Definitívu však musia vykonať pred vlastným publikom vo svojom záverečnom vystúpení v rámci skupinovej fázy. Levičania sa po postupnom rozbehu dostali do vynikajúcej formy, svedčí o tom aktuálne päťzápasová šnúra víťazstiev (4 v rámci ligy a 1 v rámci AJP). V SBL-ke sa vďaka tomu vyšvihli na druhé miesto tabuľky, svoju pozíciu stvrdili domácim triumfom 92:79 nad Spišskou Novou Vsou. "Čaká nás posledný pohárový zápas v skupine. Nemôžeme si dovoliť nič podceniť a ísť do toho na sto percent. Verím, že potešíme našich fanúšikov a pripíšem si víťazstvo," prezradil pred zápasom kapitán družstva Šimon Krajčovič.

Brno bojuje tiež o postupovú nádej, no nutne musí zabrať, ak by mal záujem uchmatnúť druhú miestenku do play off. Ako sa zmenila za dva týždne situácia v družstve trénera Lubomíra Růžičku? V domácej súťaži uzatvorili prvú polovicu základnej časti, žiaľ, stále im svieti v kolónke víťazstiev nula. V Alpsko-jadranskom pohári sa dočkali víťazstva, aj keď určite by ho priali za iných okolností. So slovinskou Polzelou totiž vyhrali kontumačne 20:0. Na súboj v Leviciach sa Brno naladilo pozitívne, v Českom pohári zdolali v rámci 3. kola druholigovú Synthesiu Pardubice 78:62. A prišlo aj k zmene v rámci družstva, do tímu sa vrátil 29-ročný pivot Jakub Krakovič. Aj s jeho pomocou by mmcité1 konečne rado zaknihovalo prvú výhru proti tímu z rovnakej váhovej kategórie. "V rýchlom slede nás čaká ďalší zápas. S Brnom sme hrali nedávno a preto máme predstavu, čo na ihrisku môžeme očakávať. Postup zo skupiny držíme vo svojich rukách a je na nás, aby sme si šli za svojim cieľom maximálnym nasadením a tímovou hrou," povedal tréner Levíc Michal Madzin. 

Foto: Lukáš Droppan