• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Niké SBL má krátku prestávku, ale voľnú stredu vyplnia pohárové povinnosti viacerých klubov. Komárno a Spišskí Rytieri vstupujú do štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára, v oboch prípadoch začínajú na palubovkách svojich súperov. „Diablov“ čaká chorvátska Šibenka, „Novovešťanov“ české Pardubice.

Alpsko-jadranský pohár – štvrťfinále – 1. zápas (streda 25. januára)

BK KVIS Pardubice – Spišskí Rytieri (17.30 h)

Repríza minuloročného semifinále sa uskutoční v tomto ročníku o jedno fázu skôr, čiže je jasné, že jednému družstvu unikne účasť vo Final Four. Pardubice vyhrali A-skupinu s bilanciou 5 výhier a 1 prehry a dobre sú na tom aj v českej Kooperativa NBL, s 12 výhrami a 8 prehrami im patrí 5. priečka. Nedávno sa k ním pridala nová posila Nick Neal, otázny je štart dvojice Mateo Čolak a Adam Lukeš.

„Vo štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára nás čaká dlhodobo jedno z najlepších mužstiev českej ligy – Pardubice. Vo svojom tíme majú niekoľko skúsených a kvalitných hráčov. Hrajú dobrý, organizovaný a tvrdý basketbal. Domáci hráči sú už tam niekoľko rokov, čiže sú zohratí. Tešíme sa na veľkú výzvu, ktorá je pred nami. Do Pardubíc sa ideme pobiť o čo najlepší výsledok, aby sme mali čo najlepšiu pozíciu pred domácim zápasom. My sme v tejto súťaži hlavne kvôli tomu, aby sme hrali takéto stretnutia proti družstvám z kvalitnejších súťaží. Ide o Final Four Alpsko-jadranského pohára, čiže očakávam veľkú motiváciu domácich, musíme byť na nich čo najlepšie pripravení,“ prezradil kouč Spišiakov Teo Hojč.

2

Oba tímy ťahajú víťazné série, v prípade Pardubíc sú to tri stretnutia, u Spišiakov osem zápasov (9 so Slovenským pohárom). Navyše Rytieri by mohli počítať v tomto stretnutí už aj s novou posilou, Aaronom Thomasom. Ciele sú v česko-slovenskej konfrontácii totožné, veľa napovie už úvodný zápas. „Čaká nás kvalitný súper z Česka, ktorý má v zostave kvalitu v podobe domácich hráčov. Hrajú špecifický a tvrdý basketbal. Musíme sa pripraviť na fyzický zápas a hlavne sa dať zdravotne do poriadku,“ uviedol Viktor Juríček.

DSC 0080

GKK Šibenka – BC Komárno (18.00 h)

Šibenka je najpríjemnejším prekvapením aktuálneho ročníka Alpsko-jadranského pohára, z vyrovnanej B-skupiny sa jej podarilo dostať medzi najlepšiu osmičku tejto nadnárodnej súťaže. Ešte lepšie je na tom v chorvátskej lige, kde bojuje o prvé miesto. Aktuálne má 12 výhier a 4 prehry, čo ju v tabuľke radí na tretiu priečku a len o skóre je na tom horšie v porovnaní so Splitom a Cedevitou junior.

„Šibenka má veľmi dobré družstvo, ktoré sa nachádza na čele chorvátskej ligy, má najlepšiu defenzívu, je lídrom v doskokoch a doma majú aktuálne bilanciu 7-0. Sú ambiciózni, majú mladé družstvo a kvalitného trénera. Čaka nás náročné stretnutie, vzhľadom aj na dlhé cestovanie a náš zápasový program. Dúfam, že s našou energiou sa im budeme vedieť rovnať, aby sme mali šancu na úspech. Sme fakt radi, že v novej ére basketbalu v Komárne sa nám podarilo v Alpsko-jadranskom pohári dostať medzi najlepšiu osmičku. Chceme dosiahnuť ešte viac, ale uvidíme, či to postačí na Final Four. Budeme bojovať a vydáme zo seba maximum, je to len prvá polovica, tá druhá nás čaká potom doma,“ povedal tréner Zlatko Jovanovič.

DSC 0024

Šibenka a Komárno neprehrali predchádzajúce tri ligové stretnutia, takže u oboch možno povedať, že sú v hernej a výsledkovej pohode. Pre „diablov“ je to skvelá premiéra v Alpsko-jadranskom pohári, ktorú by nechceli ukončiť len účasťou vo štvrťfinále. „Proti Šibenke nás čaká náročný vonkajší duel. Bude to veľmi dôležitý zápas, pretože víťazstvo by nás mohlo priblížiť k Final Four. Od zápasu k zápasu sa zlepšujeme, lepšia je aj tímová chémia a späť je víťazný elán. Verím, že odohráme dobré stretnutie s energiou. Našim cieľom je Final Four a verím, že sa nám to podarí,“ vyjadril sa Vuk Djordjevič.

Foto: Barbora Klorusová, Karol Scholtz