• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Organizátorom Final Four Alpsko-jadranského pohára (AJP) bude 16. a 17. marca 2022 basketbalový klub Patrioti Levice. Rozhodlo o tom vedenie súťaže. Medzi najlepšou štvorkou nadnárodnej súťaže sú dvaja zástupcovia zo Slovenska, okrem organizátora to sú Spišskí Rytieri.

Len druhýkrát v histórii sa Final Four Alpsko-jadranského pohára uskutoční na jednom mieste. Z troch záujemcov - Levice, Viedeň a Spišská Nová Ves, pripadla česť na prvého menovaného. Patrioti sú jediným klubom, ktorý sa zúčastnil všetkých ročníkov tejto súťaže a vždy sa prebojoval do play off. Svojho semifinálového súpera zatiaľ nepoznajú, vzíde z duelu medzi poľskou MKS Dabrowa Górnicza a rakúskym BC GGMT Viedeň.

„Rád by som sa poďakoval všetkým trom klubom, ktoré prejavili záujem o organizovanie Final Four. Na základe diskusií s kolegami z vedenia súťaže a národnými federáciami, sme sa rozhodli pre Levice. Jedným z faktorov pre toto rozhodnutie bolo, že Patrioti sú zakladajúcim členom súťaže, pričom v nej pôsobili doteraz v každej sezóne a takisto veľkým plusom je, že Levice hostia aj kvalifikáciu na majstrovstvá sveta, čím je zabezpečená infraštruktúra na požadovanej úrovni,“ vyjadril sa člen vedenia Alpsko-jadranského pohára Marek Imre.

Druhá semifinálová dvojica je už známa. Úradujúceho šampióna, české BK Pardubice vyzve tohtosezónny nováčik, Spišskí Rytieri. „Sme extrémne radi, že najlepšie tímy súťaže zabojujú o víťaznú trofej na Final Four v Leviciach. Levice sú jeden zo zakladajúcich členov Alpsko-jadranského pohára, sú súčasťou od roku 2015 a o sedem rokov neskôr sú lepší, ako kedykoľvek predtým. Tešíme sa na sľubnú budúcnosť tejto súťaže,“ prezradil prezident súťaže Gerald Mertens.

„Sme veľmi radi, že Spišskí Rytieri a Patrioti Levice sa prebojovali do Final Four a sú úspešní aj v medzinárodnej konfrontácii. To, že sa finálový turnaj uskutoční v Leviciach, beriem ako odmenu za prácu v klube a účinkovanie v AJP od jeho začiatku. Rovnako som rád, že televízia JOJ Šport vysielala zápasy slovenských tímov a rovnako bude vysielať aj všetky zápasy Final Four. Z pohľadu Slovenskej basketbalovej asociácie je dôležité, že sa popri vyvrcholení súťaže, sa uskutoční v Leviciach aj zasadnutie národných federácií, ktoré sú súčasťou AJP, k ďalším krokom k napredovaniu tejto medzinárodnej súťaže a jej zaradeniu medzi oficiálne súťaže pod hlavičkou FIBA,“ povedal generálny sekretár Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Andrej Kuffa.

Všetky stretnutia odvysiela v priamom prenose športová televízia JOJ Šport a tiež jej internetová platforma Huste.sk.

 

Program Final Four Alpsko-jadranského pohára (16. - 17. marca 2022, Levice/SR):

Semifinále - 16.03.2022:

17.00 h: Patrioti Levice - MKS Dabrowa Górnicza/BC GGMT Viedeň

19.30 h: Spišskí Rytieri - BK Pardubice

Finále - 17.03.2022:

18.00 h: Patrioti Levice/ MKS Dabrowa Górnicza/BC GGMT Viedeň - Spišskí Rytieri/BK Pardubice

Foto: Lukáš Droppan