• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pohárové povinnosti majú pred sebou tiež Spišskí Rytieri. V Alpsko-jadranskom pohári začínajú sériu domácich zápasov, hneď v tom prvom ich čaká zatiaľ suverén tejto súťaže, rumunský Temešvár. Dobrou správou je, že postupové šance majú výhradne vo svojej moci.

Alpsko-jadranský pohár – D-skupina (utorok 22. novembra o 17.00 h):

Spišskí Rytieri – SCM Ohma Mozzart Bet Temešvár

Po úspešnom výjazde na Balkán a ďalších výsledkoch v D-skupine Alpsko-jadranského pohára, to s postupovými šancami Spišských Rytierov vyzerá viac ako nádejne. Chorvátsky Zabok má aktuálne bilanciu 1-4, slovinská Rogaška 1-3 a „Novovešťania“ oba tieto tímy dokázali zdolať. Navyše, v tejto súťaži ho čakajú už len stretnutia pred svojimi fanúšikmi. Pred utorňajším duelom je hlavnou otázkou, v akej zostave nastúpi tím trénera Tea Hojča. Vo víkendovom stretnutí s Interom (87:93) chýbala dvojica Adam Antoni a Michael Fusek, ku ktorej sa počas stretnutia pridal Dalibor Hlivák. Zdravotné problémy na Spiši tak neutíchajú, majú svoj podiel na tréningovom procese a tiež na výsledkoch. Ale situácia s účasťou vo štvrťfinále Alpsko-jadranského pohára je priaznivá, doma sa určite pokúsia zastaviť doteraz suverénny Temešvár.

„Neviem, v akej zostave v utorok nastúpime. Dúfam, že v čo najväčšom počte. Je to samozrejme škoda, pretože sme sa tešili na zápas so silným súperom v plnej zostave. Hlavná je teraz regenerácia a liečenie, moc sa nevenujeme tréningom alebo súperovi. O Temešvári vieme, že je to kvalitný tím, ktorému sa darí v rumunskej lige. Majú veľa skúsených hráčov z lepších súťaží, ako je Alpsko-jadranský pohár alebo slovenská súťaž. Našich fanúšikov pozývam, aby nás prišli podporiť, pretože ich potrebujeme ešte viac v tejto nie práve ideálnej situácii. Vážime si to a hráči určite dajú do toho všetko,“ povedal nám kouč Rytierov Teo Hojč.

Držiteľ divokej karty je v aktuálnom ročníku Alpsko-jadranského pohára zatiaľ najpríjemnejším prekvapením. Temešvár si ako prvý už zaistil miesto v play off, potvrdil ho jasným triumfom nad Zabokom (92:65). Celkovo je rumunský zástupca suverénom súťaže, v priemere v zápasoch víťazí o 23 bodov. Okrem toho je na čele svojej skupiny v domácej lige, na konte má 4 výhry a 1 prehru. Cez víkend potvrdil svoju fazónu triumfom nad Dinamom Bukurešť (91:74).

Foto: Lukáš Droppan