• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Boje v Alpsko-jadranskom pohári pokračujú pre slovenské kluby aj tento týždeň. V C-skupine čaká Spišských Rytierov už tretie vystúpenie, opäť na palubovke súpera, tentoraz v rakúskom Klosterneuburgu. "Novovešťania" sa pokúsia získať prvú výhru v tejto súťaži, aby tak oživili svoje postupové šance.

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (streda 13. októbra o 18.00 h):

BK IMMOunited Dukes Klosterneuburg (Rak.) - Spišskí Rytieri

K zápasu: Rakúsky celok je pravidelným účastníkom Alpsko-jadranského pohára, doteraz si zahral v piatich ročníkoch nadnárodnej súťaže, pri čom maximom bolo štvrťfinále v roku 2016. Inak skončil Klosterneuburg vždy už v skupinovej fáze. V predchádzajúcom ročníku sa v najvyššej rakúskej súťaži umiestnil po základnej časti na 3. mieste, ale účinkovanie skončil už hneď v prvom kole play off. To by chcel Klosterneuburg v každom prípade v najbližších mesiacoch zlepšiť, dopomôcť by k tomu mali aj zaujímavé letné posily. Tou najznámejšou je ex-hráč Lučenca James Murray-Boyles. Medzi lídrov určite možno zaradiť skúseného srbského rozohrávača Predraga Miletiča, či reprezentant Rakúska Valentin Bauer. Tím trénera Christopher O'Shea odštartoval ročník výhrou 56:52 nad Górnizczou v Alpsko-jadranskom pohári a tesným triumfom 78:77 nad Kapfenbergom. "Aj keď Spišská Nová Ves ešte nevyhrala v Alpsko-jadranskom pohári zápas, tak nás určite nečaká nič jednoduché. Majú niekoľko talentovaných a skúsených hráčov. My však chceme pokračovať vo svojej hernej identite a urobiť v nej ďalší pokrok," cituje oficiálna klubová webstránka kouča Dukes. 

Spišskí Rytieri síce čakajú pri svojej premiére v Alpsko-jadranskom pohári zatiaľ na víťazstvo, ale chuť si napravili aspoň na ligovej scéne. V prvom domácom stretnutí sezóny zdolali nováčika z Komárna bez výraznejších problémov - 87:75. "Novovešťania" by najradšej zakončili dlhšiu sériu stretnutí u súperov úspešne, aby mohli zabojovať o jednu z dvoch miesteniek v play off. Prípadná výhra nad rakúským tímom by tiež mohla dodať zverencom trénera Štefana Sviteka sebavedomie do ďalších duelov. 

Kde sledovať:

Foto: Vladimír Dorňák