• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Skupinová fáza Alpsko-jadranského pohára sa dohrá na palubovke Spišských Rytierov a Komárna. Zatiaľ čo u prvého menovaného tímu to je ideálny zápas na využitie menej vyťažených hráčov a nových taktických vecí, tak "diabli" hrajú o prvenstvo v svojej skupine. K tomu ale potrebujú uspieť nad svojim súperom. 

Alpsko-jadranský pohár - C-skupina (streda 21. decembra):

BC Komárno - KK DepoLink Škrljevo (18.00 h)

"Diabli" síce prišli o neporaziteľnosť v Alpsko-jadranskom pohári, podobne ako Pardubice, ale ani tesná prehra s Kolínom (68:69) nič nezmenila na tom, že postup do štvrťfinále je vo vrecku a prvé miesto v C-skupine môže byť stále realitou. Stačí k tomu akákoľvek výhra nad Škrljevom. Komárno sa naladilo na tento duel jasným víťazstvom v Handlovej (110:71), čo po sérii menej presvedčivých výkonov, je vítanou pomocou pre trénera Zlatka Jovanoviča a jeho zverencov. 

"Ak zvíťazíme, vyhráme skupinu, ak prehráme, skončíme na druhom mieste. Škrljevo môže byť z tohto pohľadu viac uvoľnené než my, avšak na druhej strane, hráme doma, čo môže byť výhoda. Snažíme sa šetriť sily, respektíve si ich rozumne rozdeliť, nakoľko hráme prakticky každé 3 dni zápas, stále máme nejakých hráčov zranenýc,h či chorých, takže ešte uvidíme, v akej zostave nastúpime. Škrljevo hrá chorvátsky typ basketbalu, je to mladé, silné a dravé mužstvo, ktoré hrá s dobrou energiou. Odovzdáme na ihrisku všetko v tomto zápase, aby sme mohli vyhrať skupinovú fázu, avšak tento fakt nám nepridáva žiaden tlak na naše plecia. Postup do vyraďovacej časti máme zabezpečený, čo je skvelý výsledok pre tím, hráčov a aj pre klub samotný. Chcel by som touto cestou pozvať aj ľudí, aby zavítali do haly a prišli nás podporiť. S ich podporou sa hrá vždy lepšie," uviedol tréner Zlatko Jovanovič. 

U Škrljeva je jasné, že opäť po roku skončí pred bránami play off. Chorvátsky tím bez ohľadu na výsledok obsadí tretiu priečku, ako tomu bolo v predchádzajúcom ročníku. Ide len o to, či skončí tohtoročnú edíciu s jednou alebo dvoma výhrami na svojom konte. Výsledkovo sa mu absolútne nedarí, víťazstva sa naposledy dočkal 19. novembra a odvtedy ťahá 7-zápasovú šnúru prehier naprieč oboma súťažami, ktorých je súčasťou. 

18 

Alpsko-jadranský pohár - D-skupina (streda 21. decembra):

Spišskí Rytieri - KK Rogaška (17.00 h)

V D-skupine je všetko jasné, Spišskí Rytieri dohrávajú skupinovú fázu už s istotou druhého miesta a miestom vo štvrťfinále. Vzhľadom na zdravotné starosti, ktoré "Novovešťanov" stále sprevádzajú, je to skvelá vizitka trénera Tea Hojča a realizačného tímu, čo sa podarilo dosiahnuť. Duel s Rogaškou si tak môžu naplno a bez akéhoľkovek stresu vychutnať. K tomu sa pridal príjemný pocit zotrvania na čele Niké SBL, keď po trojnásobnom predĺžení udolali Lučenec (105:102). 

"V stredu nás čaká záverečný zápas v skupinovej fáze Alpsko-jadranského pohára. Našťastie, už sme postúpili a bez ohľadu na to, ako skončí stretnutie s Rogaškou, tak sme na druhom mieste. Môžeme tento duel využiť na rôzne veci, niektorí hráči sa musia dostať do formy, niektorí sa potrebujú vyliečiť, niektorí odohrajú menej minút. Môžeme odskúšať nové taktické prvky, pretože na tréningu nás nebýva často 10 kusov. Neplánujeme to len tak odohrať, nájdeme motív a ciele do tohto stretnutia," uviedol Teo Hojč. 

U Slovincov je už tiež známa ich pozícia v tabuľke, s Alpsko-jadranským pohárom sa rozlúčia na tretej pozícii. Forma Rogašky je oveľa lepšia, v tabuľke je na 5. pozícii a naposledy zvíťazila nad Šentjurom (79:68). Oproti prvému vzájomnému zápasu sa do klubu vrátil rozohrávač Daishon Smith, ktorý už bol súčasťou tímu pred rokom. 

Foto: Karol Scholtz, Barbora Klorusová