Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Do Helios Alpsko-jadranského pohára vstúpi v stredu aj posledný slovenský zástupca. Účastník Final Four spred dvoch rokov BC Prievidza začne svoju púť A-skupinou stretnutím proti slovinskému Zlatorogu Laško.

Zlatorog Laško (Slov.) - BC Prievidza

Športna Dvorana Tri Lilije, streda 11. októbra o 18.00 h - štatistický prenos

Čo je potrebné vedieť: Pre Laško to bude prvý ostrý zápas v novej sezóne, počas víkendu sa totiž odložilo úvodné kolo základnej časti nového ročníka slovinskej najvyššej súťaže. V Zlatorogu prišlo počas leta k početným zmenám, tím prešiel výraznejším omladením. Špeciálny náboj bude mať zápas pre dvojicu bývalých hráčov Prievidze - Uroša Zadnika a Miloša Miljkoviča. Po ročnej prestávke sa Laško s Prievidzou stretne v rámci skupinovej fázy Alpsko-jadranského pohára (AAC). Len na pripomenutie, slovinský zástupca sa dostal v lige do semifinále, v AAC stroskotal v rovnakej fáze na neskoršom víťazovi MBK Rieker Com-Therm Komárno. Prievidžania sa počas nedávneho víkendu dočkali prvej výhry v novej sezóne, keď doma zdolali Komárno 84:77. Do Slovinska však cestujú v mierne obmenenej zostave, v dôsledku zranení sa rozhodol tréner Ryan Pannone pošetriť štvoricu Marek Jašš, Jaytornah Wisseh, Ryan Martin a Marko Batina. Väčší priestor dostanú menej vyťažení hráči a tiež juniori Samuel Horváth, Branislav Hromada a Jakub Pondela.

Kto proti komu: Prirodzene budeme sledovať Uroša Zadnika a Miloša Miljkoviča, ako sa im bude dariť proti klubu, v ktorom nedávno pôsobili.

Čísla, čísla, čísla: Laško malo v predchádzajúcom ročníku solídnu streľbu za tri body (viac 35% úspešnosť), bolo nebezpečné pod košom, ale doplácalo až na priveľké množstvo faulov (priemer viac ako 23 faulov na zápas).

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na predpokladané základné päťky, v prehľade vychádzame z dostupných informácií. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas v aktuálnej sezóne. U Laška sú štatistiky zo sezóny 2016/2017.

KK Zlatorog Laško:

 

BC Prievidza:

 

Povedali pred zápasom:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Zápas bude ťažký pre náš tím, ale zároveň výbornou príležitosťou pre našich mladých hráčov, ktorí nedostali zatiaľ v náročných ligových zápasoch priestor. Štyria naši kľúčoví hráči (Jaytornah Wisseh, Marko Bartina, Ryan Martin a Marek Jašš) zostali doma, aby sa kvalitnou rehabilitáciou a regeneráciou čo najrýchlejšie a najlepšie pripravili na sobotňajšie derby v Handlovej. Budeme tak mať väčší priestor zapracovať do hry Pipa, Jana a Morkyho (Branislava Pipíšku, Jána Zorvana a Jakuba Mokráňa, poz. redaktora). Našim cieľom je sústrediť sa na zlepšenie defenzívy a doskoku a pobiť sa o dobrý výsledok."

Foto: Samuel Alexander Petráš