Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

V krátkom časovom slede odohrajú basketbalisti BC Prievidza ďalší zápas v rámci Helios Alpsko-jadranského pohára. Po domácom dueli sa tentoraz predstavia u súpera, konkrétne na palubovke rakúskeho tímu BC Hallmann Viedeň.

BC Hallmann Viedeň (Rak.) - BC Prievidza

Hallmann dome, piatok 24. novembra o 19.30 h - štatistický prenos

Čo je potrebné vedieť: Rakúsky celok je nováčikom v tohtoročnej edícii Alpsko-jadranského pohára. Úvod im zatiaľ v súťaži vyšiel na výbornú, keď v domácom prostredí zdolali USK Praha 83:71. V lige sú hráči Viedne na šiestom mieste tabuľky, s bilanciou troch výhier a piatich prehier. Pozoruhodné je, že body zbierajú hlavne doma, vonku nezvíťazili zatiaľ ani v jednom prípade. Družstvo vedie Talian Luigi Gresta, v kádri má vo veľkej väčšine domácich hráčov. Počas leta prišlo v tíme k obrovskej obmene, z predchádzajúceho ročníka si udržali len dvojicu basketbalistov. Prievidžania odohrali v utorok ďalšie stretnutie Alpsko-jadranského pohára, tentoraz však s neúspešným koncom. Proti slovinskému Zlatorogu Lašku mali našliapnuté k víťazstvu, no po zlej štvrtej štvrtine napokon prehrali duel 65:71.

Kto proti komu: V predchádzajúcom ročníku obliekal dres Prievidze, v tejto sezóne je už hráčom Viedne. O extra motiváciu bude mať postarané americký rozohrávač Reger Dowell. Ako sa mu bude dariť proti jeho bývalému tímu?

Čísla, čísla, čísla: Oba tímy ťažia hlavne z domácej sily, Viedeň ešte pred svojim publikom neprehrala. Prievidza naproti tomu zvíťazila vonku zatiaľ len v jedinom prípade. Ofenzívna sila hovorí v prospech zverencov Ryana Pannone, v priemere dávajú o osem bodov viac na zápas. Defenzívna činnosť je mierne lepšia u ich súpera, Viedeň inkasuje o cca. bod menej na duel.

Súboj základných zostáv: Zo štatistického pohľadu sa pozrieme na predpokladané základné päťky, v prehľade vychádzame z dostupných informácií. Za menom a priezviskom hráča sú jeho priemery na zápas v aktuálnej sezóne.

BC Hallmann Viedeň:

 

BC Prievidza:

 

Povedali pred zápasom:

Ryan Pannone, tréner Prievidze: "Podobne ako v utorok, tak aj v zápase s Viedňou nebudeme môcť počítať s troma alebo štyrmi hráčmi základnej zostavy. Tomu budeme musieť prispôsobiť zostavu, jeden z pivotov sa posunie na pozíciu krídla a jeden krídelník sa posunie na rozohrávačsky post. Opäť budeme herne experimentovať, aby sme sa čo najlepšie pripravili na zápasy v domácej súťaži."

Martin Bílik, hráč Prievidze: "Rešpektujeme kvality súpera. Do Viedne cestujeme s jasným cieľom, podať čo najlepší výkon a plniť pokyny, ktoré sme si dali a odísť s víťazstvom."

Foto: Vladimír Králik