Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Patriotov Levice čaká v krátkom čase ďalšia domáca konfrontácia v rámci Alpsko-jadranského pohára. Po slovinskej Polzele privítajú zverenci trénera Michala Madzina rakúsky Swans Gmunden.

Alpsko-jadranský pohár - B-skupina:

Patrioti Levice - Swans Gmunden (Rak.)

Športová hala, streda 30. októbra o 19.00 h - štatistický prenos

Delegácia rozhodcov: Tomáš Doušek, Marek Turčin, Tomáš Turček

„Žlto-zelení“ môžu urobiť významný krok na ceste za účasťou vo vyraďovacej fáze Alpsko-jadranského pohára. Súčasťou súťaže sú od jej vzniku a ani v jedinom prípade im neunikol postup zo skupinovej fázy. K tomu je však potrebný úspech proti finalistovi rakúskej ligy. Gmundenu majú čo vracať, keďže na ich palubovke prehral 76:85. Prípadný triumf o 10 a viac bodov by ich dostal do výhodnej pozície, keďže by mali lepšie skóre zo vzájomných stretnutí, podobne ako majú už teraz s Polzelou. Práve so slovinským klubom odohrali nedávno domáci duel v rámci B-skupiny, Patrioti v ňom triumfovali 93:82. „Očakávame ťažký zápas, Gmunden je skúseným tímom. Musíme byť od úvodu koncentrovaní, dodržiavať predzápasové pokyny a potom sa už výsledok dostaví,“ myslí si rozohrávač Levíc Amin Hot.

S „labuťami“ to bude priamy duel o prvé miesto v skupine. Gmundenu sa totiž darí nielen v Alpsko-jadranskom pohári, kde má stopercentnú bilanciu, ale aj v rakúskej Superlige. Zverencom trénera Antona Mirolybova patrí aktuálne druhá pozícia s štyrmi výhrami a len jednou prehrou. V generálke na súboj s Levicami zvíťazili na palubovke Traiskirchenu celkom hladko 88:67. „Gmundemu máme čo vracať. Verím, že budeme nabudení a pripravení to aj zrealizovať na ihrisku. Súper má skúsených hráčov, prezentujú sa agresivitou v obrane. Na oboch stranách palubovky musíme byť preto na to pripravení. Chceme sa ale sústrediť hlavne na seba, na náš výkon a prejav na ihrisku, aby sme po zápase boli spokojní,“ uviedol kouč Patriotov Michal Madzin.

Foto: Lukáš Droppan