• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Až trio tímov si otestuje svoju formu pred štartom nového ročníka Niké SBL. Túto možnosť v Alpsko-jadranskom pohári využijú aj Patrioti Levice, na úvod ich ďalšej sezóny v nadnárodnej súťaži na nich čaká chorvátske družstvo GKK Šibenka.

Alpsko-jadranský pohár - A-skupina (utorok 28. septembra o 18.00 h):

GKK Šibenka (Chor.) - Patrioti Levice

K zápasu: Zástupca chorvátskej najvyššej súťaže patrí do početného radu nováčikov Alpsko-jadranského pohára v sezóne 2021/2022. Známa basketbalová značka v domácej Premijer lige v posledných rokoch mierne ustúpila z bojov o medailové priečky. Dokazuje to zatiaľ aj neúspešný vstup do novej sezóny, zverenci trénera Damira Milačiča prehrali oba doterajšie ligové zápasy - s Velikou Goricou 56:73 a Sonikom Puntamikou 49:63. Prímorský klub má vo svojom kádri len jedného legionára, Bosniaka Adnana Arslanagiča. Práve on, kapitán Domagoj Bašič a Pavao Paič, by mali patriť k lídrom mladého kolektívu zo Šibenky. "Čaká nás skúsený a fyzicky silný tím Patriotov. Majú vo svojom kádri reprezentantov a v novej sezóne majú aj v Alpsko-jadranskom poháre vysoké ambície. Som rád, že vediem tím, ktorý nebude hrať len chorvátsku ligu. To bol môj hlavný cieľ," citovala kouča Šibeniku oficiálna klubová webstránka. Na jeho slová nadviazal Bašič: "Som veľmi motivovaný a je to veľká výzva, zvlášť pre tento mladý tím. Chceme sa ukázať v lepšom svetle, ako tomu bolo v predchádzajúcom zápase. Verím, že sa nám to podarí."

Levice zostali v Alpsko-jadranskom pohárom jediným tímom, ktorý bol pri všetkých ročníkoch tejto súťaže. A ako u Patriotov býva posledné roky zvykom, ešte pred štartom povinností v domácej súťaži, si testujú formu v medzinárodnej konfrontácii. Vicemajster si zápasové nasadenie dá po týždňovej pauze, počas predchádzajúceho víkendu sa stali víťazom medzinárodného turnaja v Handlovej. Levičania v poslednom prípravnom zápase zdolali rakúsky St. Pölten (76:65). "Myslím, že sa už všetci tešíme, že sa začínajú súťažné zápasy. O našom prvom súperovi veľa nevieme, sústredíme sa na seba a na to, ako chceme na ihrisku vyzerať ako tím. Môžeme určite očakávať ťažký a tvrdý zápas a je na nás, aby sme boli pripravení," uviedol pred stretnutím tréner Patriotov Michal Madzin. 

Kde sledovať:

Foto: Lukáš Droppan