Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Basketbalisti Prievidze čakajú v Alpsko-jadranskom pohári na víťazstvo, ani v druhom vystúpení v rámci D-skupiny nenašli recept na zisk dvoch bodov. Zverenci trénera Maroša Helmecyho nestačili tentoraz na chorvátske Škrljevo.

Prievidza začala svoje druhé vystúpenie v Alpsko-jadranskom pohári oveľa lepšie, ako proti Iliriji. V úvode sa ujala vedenia, dobre doskakovala, ale potom sa na takmer 5 minút strelecky odmlčala. Škrljevo to využilo k 12-bodovej šnúre, ktorou sa dostalo na koňa. Zverencom trénera Maroša Helmecyho sa podarilo zastaviť nápor, ale po prvej štvrtine ťahali za kratší koniec - 18:26. Druhá časť zápasu by sa dala basketbalovo charakterizovať ako hore-dole, tímy sa totiž striedali v bodových úsekoch. Prievidza mala v jednom momente dvojciferné manko, aby následne o niekoľko momentov bola opäť v boji o triumf. Lenže koncovka v ich podaní nebola ideálna, a tak sa išlo na polčasovú prestávku za stavu 35:45 z jej pohľadu.

Druhý polčas sa začal pre slovenského zástupcu dobre, dokázal si udržať nádej na víťazstvo. Lenže sa zopakoval scenár z druhej štvrtiny, prišla strelecky hluchá chvíľa a Škrljevo im opäť výrazne odskočilo. Chorvátsky celok si už následne poslednú štvrtinu postrážil, Prievidzu nepustil k žiadnemu obratu.

Alpsko-jadranský pohár - D-skupina:

KK Adra Oil Škrljevo (Chor.) - BC Prievidza 83:70 (26:18, 19:17, 18:16, 20:19)

Škrljevo: Barnjak 16, Adway 14, Rajčič 9, Jelenkovič a Stojanovič po 8 (Bešič 9, Vrgoč 8, Sajin 6, Hortman 5, Čošič a Kostič 0)

Prievidza: Creammer 12, Daunys 11, Matuška 9, Oshita 7, Majerčák 4 (Kincel 14, Jašš 10, Lukáč 3, Magdolen 0)

TH: 16/9 - 12/11, Fauly: 20 - 19, Trojky: 6 - 9, Rozhodovali: Kranjc, Rener, Oprčkal

Povedali po zápase:

Maroš Helmecy, tréner Prievidze: "Je to silný tím, bojovali sme, ale urobili sme mnoho chýb, ktoré nás napokon stáli zápas. Ak sa z tohto stretnutia poučíme, tak všetko bude v poriadku."

Marek Jašš, hráč Prievidze: "Ťažký zápas, snažili sme sa, ale hrali sme len 30 minút. Urobili sme priveľké množstvo chýb. Škrljevo hralo agresívne a bolo v tomto stretnutí silnejšie. Zoberiem si z toho potrebné veci a verím, že v lige to bude z našej strany lepšie."

Foto: alpeadriacup.com