• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Už na začiatku februára majú dva kluby svoje prvé vrcholy sezóny, pred sebou majú štvrťfinálové zápasy Alpsko-jadranského pohára. Spišskí Rytieri dokonca majú na dosah Final Four, pred domácou odvetou so slovinským Šenčurom majú 7-bodový náskok. Podarí sa im prebojovať medzi top štvorku tejto súťaže?

Alpsko-jadranský pohár - 2. zápas štvrťfinále (utorok 1. februára o 17.00 h):

/hrá sa v režime OP/

Spišskí Rytieri - KK Šenčur GGD (Slov.)

K zápasu: Ako sme napísali vyššie, zverenci trénera Štefana Sviteka to majú rozohrané pred odvetou výborne. V januári sa im po skvelom finiši podarilo uchmatnúť výhru z palubovky slovinského celku (93:86). Vo štvrťfinále dvojzápase Alpsko-jadranského pohára ide ďalej tím s vyšším počtom nastrieľaných bodov, čiže Spišským Rytierom by zaručovala miestenku na Final Four aj prípadná prehra o maximálne 6 bodov. Tak však úradujúci majster a víťaz Slovenského pohára určite nerozmýšľa, fanúšikom chce dopriať po dlhšej prestávke domáci triumf. "Novovešťania" sa museli prednedávnom vysporiadať s nútenou zapásovou prestávkou, ale víkendový úspech v Komárne (92:85) im určite dodal potrebné sebavedomie. Výhra na juhu Slovenska zároveň znamenala aj postup do Final Four Slovenského pohára. A teraz chcú ísť aj do Final Four nadnárodnej súťaže. "Čaká nás ťažká odveta Alpko-jadranského pohára. V Šenčuri sme síce zvíťazili o 7 bodov, ale rozhodlo sa v podstate v posledných dvoch minútach, kedy sme zvrátili priebeh stretnutia. To sa nám podarilo aj v sobotňajšom zápase s Komárnom, čiže družstvo ukazuje charakter. Verím, že sa to prejaví aj v tomto súboji a potvrdíme postup do Final Four. Bolo by pekné v priebehu štyroch dní postúpiť do dvoch pohárových Final Four. Myslím si, že chlapci to majú v hlavách jasné. Cieľ je postúpiť. Šenčur je vyspelý súper, z vyspelej basketbalovej krajiny. My sa musíme hlavne mentálne pripraviť a vyhrať," vyhlásil asistent trénera Spišských Rytierov Erich Korfanta. 

Pred Šenčurom je tak náročná úloha, nestačí im iba výhra, ale musia na Spiši uspieť minimálne o 7 a viac bodov. Slovinský celok by sa rád pozrel aj do ďalšej fázy súťaže, štvrťfinále je jeho doterajším maximom. V domácej lige si aj naďalej drží vynikajúcu zápasovú bilanciu (12 výhier a 4 prehry) a tiež mimoriadne solídne tretie miesto. Víkendová previerka im však nedopadla podľa predstáv, po sérii troch víťazstiev v rade, zaváhali vonku s Rogaškou (78:86). 

Kde sledovať:

Foto: Alpeadriacup.com