Vytlačiť
Kategória: Európske súťaže

Play off Alpsko-jadranského pohára bude mať minimálne jedného účastníka z Niké SBL. Komárno využilo prvú možnosť na postupovú definitívu, doma zvíťazilo nad Kapfenbergom a v súťaži pokračuje bez prehry.

Prvé štyri body dalo domáce Komárno, ale potom prebral dianie v zápase hosťujúci Kapfenberg. Najprv zmazal nie príliš vysoké manko a následne sa dostal do vedenia. „Diabli“ sa strelecky a herne trápili, čo Rakúšania využili do 6-bodového vedenia po prvej časti – 16:10. Tento stav pokračoval aj v druhej štvrtine, celkovo Komárno nedalo body 6 minút a inkasovalo šnúru 0:10. Chvíľkovo prišiel záblesk zlepšenia, ale hosťujúce duo Green a Flood dokonca navýšilo náskok na 15 bodov. Mizerná streľba dlho podrážala domácim nohy, zmenilo sa to až v 8. minúte s prvou trojkou v zápase od Markoviča. Od tohto momentu sa to pozitívne zlomilo, Komárno stihlo expresne stiahnuť rozdiel na 7 bodov do prestávky – 28:35.

Zlepšenie pokračovalo aj v druhom polčase, krok po kroku sa zvyšovala šanca na obrat. Dôležitý okamih prišiel najskôr po 150 sekundách, keď Gašič vyrovnával na 35:35. A o minútu na to dostal Volárik po dlhom čase Komárno do vedenia. Kapfenberg sa nepoložil z tejto situácie a neustále držal vyrovnanú partiu, aj keď prišiel o svoj náskok. Šance na víťazstvo boli dlhú dobu v podstate pre oba tímy rovnaké. Ukázalo sa to aj na skóre pred poslednou 10-minútovkou – 48:49. V boji o víťazstvo rozhodol každý bod a keďže ich nepadalo v tomto zápase veľa, tak to bol obzvlášť dôležitý faktor. Komárno si opäť v nesprávnej chvíli vybralo horšiu streľbu, takže v koncovke muselo sťahovať manko. Vtedy to zobral do svojich rúk Stuckey, 5 bodmi v rade pomohol „diablom“ k obratu a napokon sa stal aj hrdinom zápasu. Domáci mali posledný útok a práve americký rozohrávač takmer súčasne s klaksónom rozhodol o komárňanskom triumfe.

Alpsko-jadranský pohár – C-skupina:

BC Komárno – Kapfenberg Bulls 67:65 (10:16, 18:19, 20:14, 19:16)

Komárno: Gašič 9, Vicentič 7, Dolník , Podojak 2, Foltín 1 (Stuckey 22, Volárik 13, Markovič 9, Danielič a Skvašik 0)

Najviac bodov – Kapfenberg: Greene 24, Flood 13, Krstič a Varner po 10

TH: 23/16 – 15/10, Fauly: 20 - 23, Trojky: 5 - 5

Povedali po zápase:

Zlatko Jovanovič, tréner Komárna: "Gratulujem mojim hráčom, predovšetkým k tomu, aký charakter ukázali. Ako ste mohli vidieť, posledné zápasy hráme unavene, nervózne, pod akýmsi tlakom a netuším prečo. Je možné, že je to aj kvôli očakávaniam fanúšikov a ľudí, ktoré som spomínal aj minule, ktorí nás už vidia ako majstrov. Musíme tento problém riešiť, preberieme to s chalanmi v šatni. V minulej sezóne bol jediným tlakom fakt, že sme chceli a museli hrať ako na tréningu. Títo chalani tvrdo makajú a potom prídu na ihrisko a objaví sa táto nervozita, či tlak a ja naozaj neviem prečo. Matematicky sme postúpili do vyraďovacej časti Alpsko-jadranského pohára, toto je skvelý výsledok pre klub, tím a aj hráčov. Teraz máme dva dni na oddych či zotavenie, pravdepodobne nám nejakí hráči budú kvôli zraneniam chýbať v nasledujúcom ligovom zápase proti Prievidzi, čo bude neľahký súper."

Demarkus Stuckey, hráč Komárna: "Určite to bolo náročnejšie stretnutie, ako náš prvý zápas proti tomuto súperovi. Začiatok sme nemali presvedčivý, nehrali sme dobre, avšak koncovka zápasu nám vyšla, padli nám strely a zvíťazili sme."

 

Tabuľka C-skupiny:
Poz. Z V-P Skóre B
1. CZ BCK Kolín 5 4-1 403:373 9
2. KMR Komárno 4 4-0 317:270 8
3. HR SKR Škrljevo 4 1-3 297:303 5
4. AT KAP Kapfenberg 5 0-5 343:414 5

Foto: Lukáš Droppan