• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Desiate kolo otvorilo druhú štvrtinu základnej časti Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy. Komu sa darilo z hráčov najviac v stredu?

Osobnosť kola

Popri Bobanovi Tomičovi je v Komárne dôležitou oporou tímu americký pivot Miles Bowman, čo preukázal aj pri víťaznom stretnutí proti Spišskej Novej Vsi. Američan sa prezentoval 26 bodmi, pri čom nepremenil len jeden pokus v zápase. Okrem toho pridal do štatistík aj sedem doskokov, čím sa jeho index užitočnosti vyšplhal na hodnotu 31. Nie práve ideálny strelecký večer mal Stefan Matovič z Interu, pivot "žlto-čiernych" mal na svojom konte 13 bodov (pri 45% úspešnosti streľby), ale v kolónke doskokov mu svietilo číslo 15. S týmito číslami sa mu za pomoci jeho spoluhráčov podarilo zdolať Prievidzu. Spišiaci stále nevedia nájsť účinný recept na zisk víťazstva, nepomáhajú im k tomu totiž ani výborné výkony Michela-Ofika Nzegeho. Švajčiarsky pivot zaznamenal na komárňanskej palubovke 22 bodov, desať doskokov a dva zisky. 

 

Slovenský hráč kola

V nie práve najkrajšom stretnutí medzi Interom a Prievidzou vynikol vo veľkej miere domáci pivot Michal Baťka. Svojmu bývalému klubu dal 19 bodov, pri čom doskočil desať lôpt. To všetko dokázal aj napriek tomu, že do stretnutia naskakoval z lavičky. Košičania sa konečne dočkali víťazstva vonku a na ceste za dôležitými dvoma bodmi im k tomu vo výraznej miere dopomohli Slováci. Svoj najlepší tohtosezónny výkon predviedol Stanislav Baldovský. V štatistikách mu svietilo 18 bodov pri stopercentnej úspešnosti streľby, štyri doskoky, dve asistencie a tri zisky. Jeho spoluhráč Richard Körner sa podieľal na triumfe 19 bodmi a piatimi doskokmi. 

 

Šiesty hráč kola

Košický rozohrávač Rahmon Fletcher podal v Handlovej v rámci "lavičkových hráčov" najkomplexnejší výkon. V stretnutí zaznamenal 16 bodov, tri doskoky, šesť asistencií a štyri zisky. Výborne sekundoval aj rozohrávač Levíc Miha Vašl, ten stihol za necelých 22 minút dať 19 bodov, doskočiť dve lopty a získať dva zisky. Tretím do partie je pivot Komárna Miše Diminič, autor 13 bodov a šiestich doskokov v dueli so Spišskou Novou Vsou. 

 

Strelec kola

Najlepším streleckým výkonom sa v desiatom kole prezentoval pivot Komárna Miles Bowman, autor 26 bodov v stretnutí proti Spišskej Novej Vsi.

 

Najlepšia zostava kola

Do nej by sa tentoraz dostali dvaja hráči Komárna - Boban Tomič a Miles Bowman, dvaja z Košíc - Stanislav Baldovský a Richard Körner. Základnú päťku by uzatvoril pivot Interu Michal Baťka

Foto: Lukáš Droppan