• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Trináste kolo Eurovia SBL bolo predposlednou možnosťou zapojiť sa do boja o "Peak hráča mesiaca november". Komu sa po individuálnej stránke vydarili sobotňajšie zápasy?

 

Zahraničný hráč kola

Inter si udržal domácu neporaziteľnosť a tiež aj víťaznú sériu, proti Komárnu však potreboval na zisk dvoch bodov až predĺženie. Tam úradoval ako aj počas celého zápasu Srb Nemanja Barač. Krídelník "žlto-čiernych" opäť predviedol svoju komplexnosť, číselne ju dokumentuje 27 bodov (76% streľba z poľa), päť doskokov, päť asistencií a desať získaných faulov v prospech tímu. Spišiaci stále čakajú na víťazstvo, k prelomeniu čiernej série nepomáhajú ani výkony pivota Michela-Ofika Nzegeho. Ten opäť hviezdil, Košičiam dal 30 bodov, pri čom doskočil 16 lôpt. Vo výbornej fazóne sa aktuálne ukzauje slovinský rozohrávač Miha Vašl. Hráč Levíc sa podieľal na triumfe nad Žilinou 24 bodmi, 7 doskokmi a 6 asistenciami. 

 

Slovenský hráč kola

Inter si v trinástom kole ukradol pre seba obe hlavné kategórie. Najlepším Slovákom sa totiž stal Radoslav Rančík. Nestarnúci pivot opäť raz ukázal, prečo patrí k najlepším hráčom celej súťaže. "Obuvníkom" dal 31 bodov, doskočil osem lôpt, pridal štyri asistencie a dva bloky, čo mu v konečnom meradle prinieslo najvyššiu užitočnosť 13. kola - 37. V drese Patriotov sa nenechal zahanbiť pivot Boris Bojanovský, autor 12 bodov, 13 doskokov, dvoch ziskov a dvoch blokov v zápase so Žilinou. Tretím do partie je krídelník Karlovky Roman Vido. Ten zaznamenal na palubovke Svitu 18 bodov, sedem doskokov, dve asistencie a štyri zisky, ale ani tento výkon nestačil na víťazstvo proti Iskre.

 

Šiesty hráč kola

Svoju dôležitosť pre tím jasne preukázal levický rozohrávač Milan Žiak. Proti Žiline mu stačilo necelých 22 minút, aby zaznamenal 18 bodov, štyrikrát asistoval svojim spoluhráčom a dvakrát získal loptu. Po zranení sa do zostavy Svitu vrátil krídelník DeAndre Davis, Karlovke dal 11 bodov, doskočil osem lôpt a pridal dva bloky. Nebol to ideálny strelecký večer pre interistického krídelníka Tomáša Mrviša, úspešnosť z poľa bola totiž len 18%, ale to dobehol v ostatných kategóriách. V zápase s Komárnom napokon mal na svojom konte 11 bodov, štyri doskoky a sedem asistencií. 

 

Strelec kola

Dvom hráčom sa podarilo v trinástom kole prekonať 30-bodovú hranicu. Presne tridsiatku bodov zaznamenal pivot Spišiakov Michel-Ofik Nzege, o bod viac mal v štatistikách pivot Interu Radoslav Rančík.

 

Najlepšia zostava kola

Podľa očakávania by v nej nechýbala dvojica z Interu - Nemanja Barač a Radoslav Rančík. Na poste rozohrávačov by sme doplnili tento tím levickým Mihom Vašlom a Sašom Avramovičom zo Svitu. Posledné miesto v základnej päťke by patrilo Michel-Ofik Nzegemu zo Spišskej Novej Vsi. 

Foto: Lukáš Droppan